کد pr-9968  
نام نازنین  
نام خانوادگی ابوالوردی  
شهرت هلن کلر  
سال تولد 1373  
وضعیت جسمی نابینا ، ناشنوا  
نوع فعالیت علمی-فرهنگی ، هنری  
زبان فارسی  
شهرت هلن کلر  
تحصیلات کارشناسی فرش دستباف  
مهارت سفالگری بافندگی  
کشور ایران  
استان شیراز  
توضیحات نازنین ابوالوردی معروف به هلن کلر ایران (نابینا ناشنوا ) متولد یک مرداد 1373 و مبتلا به بیماری سندروم آشر می باشد.ایشان تا مقطع کارشناسی فرش دستباف ادامه تحصیل داده است و مدرکش را اخذ نموده است. با اینکه آموزش این افراد خیلی سخت میباشد نازنین ابوالوردی به همراه مادرش تحصیلات دانشگاهی را گذرانده و در رشته های هنری بافندگی با ماشین و چرم دوزی و سفالگری را با اخذ مدرک از فنی حرفه ای سپری کرده است و با چالش های فراوانی برای آموزش تاکنون دست و پنجه نرم کرده اند.در ایران این نوع معلولیت خیلی نادر میباشد و تعداد این افراد به انگشتان دست هم نمی رسد و به علت امکانات محدود در ایران از آموزش اصولی و خاصی اینگونه افراد بهره نمی‌برند.
ولیکن نازنین همچنان به همراه مادرش تا اینجا با همین امکانات محدود زندگی و آموزش را رها نکرده است و همچنان در حال آموزش های جدید برای پیشرفت بهتر، زندگی را ادامه می دهد.ایشان 27 سال دارند و با تلاش های شبانه روزی به این موفقیت ها دست پیدا کردنداو در چندین برنامه تلویزیونی از جمله برنامه ماه عسل رمضان سال 90 و 94 شرکت داشتند.
هم اکنون مستندی از زندگی ایشان توسط خانم رایحه مظفریان ساخته شد که در جشنواره پرواز رتبه اول کشور را اذعان خود کرد.نازنین و مادرش به همراه هم از دانشگاه فارغ التحصیل شدند. و با روش های ابتکاری همراه با آزمون و خطا نازنین توانست لیسانس خود را اخذ کند چرا که شرایط آموزشی خاصی تاکنون برای این افراد وجود ندارد.انشالله با این برنامه ها بتوان حمایت های مربوط به این افراد را تسهیل تر کرد و به جامعه آنها را معرفی و توانمندی های آنان را به عرصه ظهور رساند. و شرایطی مهیا کرد تا هیچ کودکی از حق تحصیل و دسترسی به امکانات آموزشی به دلیل معلولیت باز نماند و سندروم آشر در ایران به عنوان یک معلولیت ویژه به رسمیت شناخته شود.
نگارش: جمیله آفریده مادر نازنین ابوالوردی
1400/11/18
 
متن زندگی نامه پشتکاردختر معلول شیرازی به مرز دانشگاه رسیدبا همت و پشتکار دختر معلول شیرازی تا چند قدمی ورود به دانشگاه رسید.
به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، نازنین ابوالوردی که به تازگی دیپلم خود را به معدل 56/19 از دبیرستان ناشنوایان شهید کاشف ناحیه دو آموزش و پرورش شهرستان شیراز در رشته مدیریت خانواده، دریافت کرده اکنون در اندیشه ورود به دانشگاه است تا با دنیای دانشجویی نیز آشنا شود.
نازنین مانند دیگر کودکان ناشنوا از چهار سال و نیمگی وارد دوره دوساله پیش‌دبستانی شد و مانند دیگر همکلاسی‌هایش در سن شش سالگی دوره دوساله کلاس اول ابتدایی ناشنوایان را گذراند اما به دلیل نابینا بودن، جز موارد خاص محسوب می‌شود و از دوم ابتدایی هم‌کلاسی نداشته و آموزش وی، به صورت انفرادی با رابطی که مادرش است، پیگیری شد.

وی تنها فرد نابینا و ناشنوا در ایران است که توانایی خواندن و نوشتن حروف فارسی را دارد، به این صورت که روی واژگان چند بار خودکار کشیده می‌شود تا سطح ناهموار پیدا کند و نازنین به راحتی حروف را تشخیص می‌دهد و پس از آن همان کلمه را با انگشت روی دست افراد می‌نویسد و با اشاره می‌گوید «فهمیدم».

نازنین با وجود مشکلات بسیاری که به دلیل نابینا و ناشنوا بودن و تبع این دو، توانایی تکلم نیز ندارد، اما همواره با کسب نمرات عالی اثبات کرده ‌است که بهترین بودن در توانا بودن نیست و اکنون تمام کارهای شخصی خود را به تنهایی انجام می‌دهد و نزدیک به دو ماه است که به کار سفال‌گری در «مرکز فنی حرفه‌ای خواهران شیراز، حضرت فاطمه(س)» در کنار دوستان سالم خود، مشغول است.
در صحبتی که خبرنگار فارس با مدیر این مرکز داشت، وی به استعداد قابل تحسین نازنین اشاره کرد.
ندا عباسیان همچنین به ورود استانداردهایی برای کار معلولان در مراکز فنی‌حرفه‌ای تاکید داشت.
این دختر پویا در خرداد امسال مدرک دیپلم خود را دریافت کرد و از تابستان مشغول به کار بافندگی با دستگاه است تا از انگشتان هنرمندش، هنری دیگر ببارد.

اما نازنین اکنون آمادگی ورود به دانشگاه در رشته‌های خاصی را دارد تا بتواند مسیر پیشرفت و تحصیل خود را کامل کند و با به دست آوردن شغل، به جامعه‌اش خدمتی کرده باشد که به این منظور گروهی از استادان و دانشجویان و نخبگان به گرد وی حلقه زده‌اند تا در این راه به این دختر با استعداد کمک کنند.
استادانی مانند همتی، شجاعی، جباری و سیف از دانشگاه شیراز به همراه اعضای «کانون فانوس» که به دانشجویان نابینای این دانشگاه خدمت‌رسانی می‌کند در کنار دو نخبه استان فارسی به نام‌های کامران تمنایی و زهرا محمودآبادی که هر دو عضو مجمع مخترعان استان فارس هستند، این حلقه دوستی را شکل می‌دهند.
دکتر ستاره شجاعی، استاد بخش کودکان استثنایی دانشکده علوم تربیتی دانشگاه شیراز در جلسه‌هایی با نازنین و مادرش به همراه دو مخترع جوان این استان و دانشجویان نابینا، به بحث و بررسی رشته تحصیلی نازنین در دانشگاه پرداخته‌اند.
این استاد دانشگاه، بر اینکه نازنین به رشته کودکان استثنایی راه پیدا کند اشاره و تاکید داشت که این دختر با استعداد می‌تواند به یک مربی خوب برای کودکان معلول تبدیل شود.
نازنین، نویسنده کتب مذهبی
کامران تمنایی نیز پیشنهاد دارد که به دلیل علاقه نازنین به مباحث مذهبی و همچنین مشکلاتی که خانواده وی در انتقال به دیگر شهر‌ها دارند، این دختر نابینا و ناشنوا می‌تواند به صورت مجازی دانشجوی رشته علوم قرآنی قم باشد تا با توجه به استعدادی که در وی وجود دارد و ما در زمینه مذهبی، نویسنده‌ای با ویژگی‌‌های نازنین نداریم، او در آینده مدرس و نویسنده علوم مذهبی در کشور باشد.
این جوان نخبه از دیگر دلایل بیان این پیشنهاد را جامع و پر شاخه بودن رشته علوم قرآنی دانست و همچنین به نیاز افراد نابینا به مشاوره‌های مذهبی با افزایش سن، اشاره کرد.

کامران تمنایی به همراه زهرا محمودآبادی در حال ساخت دستگاهی برای برجسته کردن حروف فارسی به منظور معرفی و استفاده از این حروف برای نابینایان هستند.
در این بین، جمیله ابولوردی، مادر نازنین بر اینکه وی در رشته‌ای همراه با انجام کارهای فنی، ادامه تحصیل دهد تاکید دارد و از رشته‌هایی مانند سفال‌گری، فرش و گلخانه نام می‌برد.
اکنون نازنین ابوالوردی، دختر نابینا و ناشنوای شیرازی در حال تصمیم‌گیری برای آینده تحصیلی خود است و دوستان و نزدیکان او در حال مشاوره به این دختر معلول اما فعال، هستند.
 
تاریخ ثبت در بانک 13 مرداد 1395  
فایل پیوست
تصویر
 
تصویر