کد pr-2004  
نام محمدطاهر  
نام خانوادگی میرزایی  
سال تولد 1360  
وضعیت جسمی نابینا  
نوع فعالیت علمی-فرهنگی  
زبان فارسی  
مهارت حافظ کل قرآن شرکت در مسابقات قرآن را به‌صورت جسته و گریخته از سال 74 شروع کرد و در سال 81 در چند دوره مقام اول، دوم و سوم مسابقات قرآن نابینایان را کسب کرد و همچنین در مسابقات وزارت بهداشت در بخش حفظ پنج جزء مقام اول ونیز نفر دوم و سوم مسابقات حفظ 10 جز شد به عنوان مشاور در مرکز بهداشت اراک فعالیت می‌کند، در دانشگاه علوم پزشکی اراک فعالیت دارد. مقام اول کشوری در رشته قرائت در 27امین دوره مسابقات قرآن، کسب مقام او ل در رشته حفظ و قرائت در 22امین دوره از مسابقات قرآن نابینایان، کسب رتبه سوم رشته حفظ 10 جزء در مرحله نهایی پانزدهمین جشنواره قرآنی اساتید و کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی، کسب رتبه دوم رشته حفظ 10 جزء کارکنان سال 92، کسب مقام سوم در رشته قرائت در نوزدهمین دوره مسابقات حفظ و قرائت قرآن در سال 79، کسب رتبه اول کشوری در رشته اذان بخش نابینان، کسب مقام اول مسبقات قرآن نابینایان کشور  
اهم فعالیت ها رتبه دوم مسابقات کشوری بهزیستی سال 93 رشته قرائت ترتیل  
کشور ایران  
استان مرکزی  
توضیحات محمد طاهرمیرزایی، قاری روشن‌دل استان مرکزی هر دوی این موانع را داشت و در حالیکه در روستایی از توابع شهرستان شازند و در سال 1360 به دنیا آمد و پس از اینکه به سنی رسید که از دنیای اطراف خود باخبر شد خود را در حالی که نابینا بود در روستای آغچه‌بلاغ یافت.
در سال 1370 تمامی هم‌سن و سالان او در کلاس پنجم ابتدایی تحصیل می‌کردند اما او به‌دلیل نابینا بودن اجازه رفتن به مدرسه را نداشت، چراکه خانواده او اطلاعی از وجود مدارس برای نابینایان نداشتند. تا اینکه در سال 71 با آمدن برق در روستا، پدر تلویزیون را به خانه آورد و این جعبه جادویی همدم تنهایی‌های طاهرمیرزایی شد.
همان زمان بود که طاهرمیرزایی صدای تلاوت قرآن توسط قاریان مختلف را که قبل از اقامه اذان ظهر و مغرب در تلویزیون پخش می‌شد را شنید و علاقه زیادی به تلاوت و فهم قرآن پیدا کرد.
وی در سال 1373 شروع به درس خواندن کرد و همزمان به علاقه خود یعنی تلاوت قرآن نیز ادامه داد به‌طوری که به‌صورت خودجوش از اساتید مربوط به این حوزه تقلید می‌کرد و با تشویق خانواده روبرو می‌شد.
خانواده پدری طاهرمیرزایی نظری راجع به ادامه تلاوت وی نداشتند، ولی به حکم فطرت پاک انسانی‌شان از شنیدن صدای تلاوت وی لذت می‌بردند و همین لذت‌بردن‌ها بود که موجبات رضایت خاطر طاهرمیرزایی و ادامه این مسیر را فراهم می‌کرد.

کسب مدارک دانشگاهی
طاهرمیرزایی در ادامه اظهار کرد: از سال 73 درحالی که 13 ساله بودم درس خواندن را شروع کردم و همزمان به تلاوت پرداختم که تاکنون با این شرایط بینایی به برکت قرآن و مددهای الهی توانستم در دو رشته تحصیلی روانشناسی عمومی و علوم قرآنی موفق به کسب مدرک کارشناسی ارشد شوم.
وی از فراز و نشیب‌های زندگی‌اش می‌گوید و معتقد است با اینکه یک نابینا بود و با اینکه روستایی بود؛ اما توانست با تلاش و توکل به خدای متعال در راه درست قدم بردارد و هدف خلقت را درک کند.
طاهرمیرزایی درباره استادش گفت: استاد من عنایت پروردگار و توجهات اهل بیت(ع) و قرآن بود؛ به‌طوریکه نور قرآن مرا از دنیای ظلمانی به سمت خود کشید و به رشد رساند در حالیکه امکان داشت مانند دیگر افراد معلول در روستا بی‌سواد بمانم ولی این عنایات باعث شد به این راه برسم.
طاهرمیرزایی سطوح تجوید و صوت‌الحن را بدون استاد و کلاس درس گذراند و تمرین و تقلید از اساتید مطرح، گوش‌دادن به الواح فشرده و استفاده از نرم‌افزار‌های مخصوص تنها وسایل فیزیکی بودند که او را در این راه کمک کردند.
حفظ و قرائت لازم و ملزوم یکدیگرند
وی در کنار قرائت به حفظ قرآن نیز پرداخت و اکنون 10 جزء قرآن را در ذهن دارد و معتقد است، حفظ و قرائت لازم و ملزوم یکدیگرند، چراکه حفظ قرآن باعث توجه حافظ به معانی می‌شود و خواندن مفهوم قرآن نیز بر روی قرائت و نغمات تلاوت تأثیر می‌گذارد و موجب مدیریت در لحن و سبک می‌شود تا جایی که حافظ قاری بهتر می‌تواند هنر خود را در تلاوت پیاده کرده و مخاطبان را به لحن خود جذب کند.

برکات مادی و معنوی قرآن در زندگی
این قاری برجسته کشوری در ادامه از برکات معنوی و مادی قرآن در زندگی‌اش می‌گوید و تأکید می‌کند: سعی کردم در کنار تلاوت به مفاهیم و معانی قرآن نیز توجه کنم و هر زمان آیه‌ای از قرآن را قرائت می‌کنم مفاهیم جدیدی از معانی قرآن را دریافت می‌کنم.
وی از معدود قاریانی است که قبل از قرائت در مجالس مبادرت به خواندن ترجمه آیات انتخاب شده برای حضار می‌کند. دلیل این امر را این‌گونه بیان کرد: قرآن کتابی است که هیچ‌گاه تکراری نمی‌شود و در هر زمانی تازگی خاص خود را دارد. چراکه قرآن بطن‌های مختلفی دارد و در تکرار‌های بیشتر، ابواب جدیدتری از این کتاب بر انسان گشوده می‌شود و این موضوع با توجه به معانی آن بهتر حاصل می‌شود.
این قاری قرآن درباره استادش اظهار کرد: داستاد من عنایت پروردگار و توجهات اهل بیت(ع) و قرآن بوده‌است به‌طوریکه نور قرآن مرا از دنیای ظلمانی به سمت خود کشید و به رشد رساند در حالی که امکان داشت مانند دیگر افراد معلول در روستا بی‌سواد بمانم ولی این عنایات باعث شد به این راه برسم.
یکی از اثرات معنوی قرآن در زندگی طاهرمیرزایی داشتن همسر و فرزندان قرآنی است. او در این زمینه می‌گوید؛ به لطف خدا همسری دارم که 14 جزء این کتاب نورانی را حفظ است و دختر 9 ساله و پسر 5 ساله‌ام نیز به ترتیب 4 و یک جزء را حفظ هستند که این موضوع برکت قرآن در زندگی ماست.
قبل از حافظ و قاری شدن طاهرمیرزایی در میان اطرافیان و خویشاوندانش قاری و حافظی وجود نداشت و او وجود دوستان قرآنی و افرادی که رفتار و اخلاق خوب و متین دارند را یکی از از برکات قرآن می‌داند.

او اکنون در مرکز بهداشت مشاوره اراک می‌دهد و این امر و سایر تشویقات مادی را نیز یکی از برکات مادی قرائت قرآن محسوب می‌کند.
قاری روشندل استان با تکرار قرآن کریم معانی جدید کشف می‌کند
اغلب افراد از روزمرگی و کسالت‌بار شدن زندگیشان می‌نالند و هرروزشان را مثل دیروزشان می‌دانند اما طاهر میرزایی در این سال‌ها هیچ‌گاه احساس کسالت از حفظ و قرائت قرآن نکرده و هرگز از قرآن فاصله نگرفت؛ چراکه با تکرار قرآن کریم معانی جدید کشف می‌کند و از تکرار آن کسل نمی‌شود و می‌گوید: نبودن لحظات تکراری در کنار قرآن موجب علاقه و اشتیاق بیشتر من به این کتاب شده است.
روان‌شناسی عمومی عمدتاً برگرفته از نظریات روانشناسان غربی است که جهان اسلام پاسخ‌های محکمی به این نظریات ارائه کرده‌اند و طاهرمیرزایی علت تحصیل در این رشته را این‌گونه پاسخ می‌دهد: برای تصمیم‌گیری درست لازم است عقاید مخلف را دریافت و تحلیل کرد و چنانچه با این فرضیه‌ها آشنا نباشیم نخواهیم توانست در مقام پاسخ به این شبهات برآمده و مردم را با آموزه‌های دینی اسلام آشنا کنیم.
وی با اشاره به اینکه در برخی از این نظریات نکات مثبتی قابل استخراج است، افزود: تحقیقات روانشناسان غربی بدون در نظر گرفتن مذهب خود و دیگران است، به همین دلیل نظریه‌ای ارائه کرده‌اند که در مقطعی از تاریخ نیاز بشر را رفع کرده است، اما پس از مدتی با رشد فکری انسان‌ها این نظریات منسوخ شده و نظریات دیگری پررنگ می‌شود.
این قاری قرآن با بیان اینکه بسیاری از نظریات غربی در چارچوب عقلانی عمیق نیست، عنوان کرد: لازم است انسان، نظریات سایر اندیشمندان را خارج از وابستگی عاطفی به دین و مذهبی خاص و بدون تعصب در بوته آزمایش قرار داده و مقایسه کند و بهترین نتیجه را بگیرد.
کسب رتبه‌های قاری روشندل استان مرکزی
شرکت در مسابقات قرآن را به‌صورت جسته و گریخته از سال 74 شروع کرد و در سال 81 در چند دوره مقام اول، دوم و سوم مسابقات قرآن نابینایان را کسب کرد و همچنین در مسابقات وزارت بهداشت در بخش حفظ پنج جزء مقام اول ونیز نفر دوم و سوم مسابقات حفظ 10 جز شد.
اکثر فعالان قرآنی در سه حوزه قرائت، حفظ و تفسیر کسب مهارت می‌کنند و طاهرمیرزایی معتقد است نه تنها یک قاری حافظ باید در زمینه تفسیر فعالیت کند بلکه بر هر مسلمانی کسب مهارت در زمینه تدبیر و تفسیر آیات قرآن واجب است چراکه هر انسانی باید نسبت به دینی که انتخاب کرده است اطلاعات کافی را کسب کند.
مسابقات قرآن در چند دهه اخیر بستر مناسبی را برای محک فعالان قرآنی فراهم کرده است. لیکن به هر دلیلی هر عملکردی با نقاط ضعف و مثبتی روبروست. توجه به فعلان قرآنی و کشف استعدادهای این قشر ازجمله نکات مثبت این مسابقات است.
طاهرمیرزایی بعد از ارائه نکات مثبت این مسابقات از جمله ایجاد زمینه آشنایی با فعالان قرآنی سایر شهرها به نکات ضعف این مسابقات پرداخت و گفت: اگر این مسابقات رده‌های سنی گسترده‌تری را دربرگیرد و با مدیریت و هدف‌گذاری بهتر در جهت افزایش تنوع فعالیت‌ها گام بردارد نه‌تنها می‌تواند افراد بیشتری را پوشش بدهد بلکه استعدادیابی بهتری صورت می‌گیرد.
این فعال قرآنی با اشاره به اینکه فعالان قرآنی از لحاظ مالی حمایت نمی‌شوند، اظهار کرد: اینکه انسان علاوه بر روح، جسم نیز دارد واقعیتی انکارناپذیر است و چنانچه به این جسم رسیدگی نشود روح انسان پژمرده خواهد شد. باید به جسم نیز توجه کرد تا روح متعالی شود.
نبود مراکز قرآنی برای ادامه تحصیل حافظان و قاریان نابینا
قاری روشن‌دل استان مرکزی در پایان بیان کرد: متأسفانه جهت ادامه تحصیل حافظان و قاریان نابینا هیچگونه تدابیری از سوی اداره اوقاف، سازمان بهزیستی و حتی مراکز قرآنی اتخاذ نشده است و که موجب ایجاد شرایط سخت برای ادامه تحصیل و تأمین هزینه تحصیل آنان شده است.
 
تاریخ ثبت در بانک 31 فروردین 1395  
فایل پیوست
تصویر
 
تصویر