کد pr-1481  
نام ایوب  
نام خانوادگی جمال زهی  
وضعیت جسمی فقدان حرکتی  
نوع فعالیت هنری  
زبان فارسی  
مهارت معرق‌کار، 80 اثر و سه نمایشگاه در زاهدان و توانمندی‌های جامعه هدف بهزیستی خراسان‌جنوبی  
کشور ایران  
متن زندگی نامه ایوب جمال زهی

هنرمند معلول خراسان جنوبی 80 اثر معرق خلق کرده است:o:o:otashvightashvightashvigh
بیرجند _ معلول هنرمند خراسان جنوبی که با داشتن یک دست تاکنون 80 اثر معرق خلق کرده، معتقد است معلولیت محدودیت نیست.

http://i.iimmgg.com/images/th/ecfb43a4f8d93341ea71f7200cf4cf08.jpg (http://www.iimmgg.com/image/54be0b0cebb84b756c5abe55af340156)

وقتی اره باریک معرق در دل چوب حرکت می کند هیچ وقت نمی شود باور کرد آنچه از این کندوکاو پدید می آید، چشم هر بیننده ای را خیره خواهد کرد.
شاید "ایوب جمالزهی" در عرصه هنر استان خراسان جنوبی نامی آشنا نباشد و کسی او را نشناسد اما جوان با اراده ای است که از بدو تولد با معلولیت دست و پنجه نرم کرده است.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، او که امروز بیست و نهمین بهار زندگی خود را می گذراند اینک استادکار قابلی در هنر معرق است.
از حرفهای دلش می پرسیم، "ایوب" با چهره ای خندان می گوید: از بدو تولد از ناحیه دست چپ دچار معلولیت بودم و در واقع از این دست نمی توانم استفاده کنم.
وی معلولیت را محدودیت نمی داند و می افزاید: گرچه اوایل، تحمل این وضعیت برایم سخت بود ولی خداوند به من صبری داد که آرام شدم و امروز به این باور رسیده ام که می توانم.
او گفت: دوست دارم که همه، من و معلولان را باور کنند و فکر نکنند فردی که معلولیت دارد نمی تواند توانمند باشد و کارهای خارق العاده انجام دهد.
می پرسم با یک دست چطور معرق کاری می کنی؟ می گوید: سخت است، بعضی وقتها 45 روز برای ساخت یک تابلو کار می کنم و از دست چپم به عنوان یک تکیه گاه برای چوب استفاده می کنم و بارها همین دست معلولم را با اره بریده ام ولی ناامید نشدم و ادامه دادم تا امروز که به صورت حرفه ای معرقکاری می کنم.
"ایوب" 10 سال است معرق کار می کند و امروز، اره معرقکاری را چنان به تسخیر خود درآورده که غیرقابل تصور است، با یک دست و اینگونه روان و با سرعت کار کردن و ساختن تابلوهای بسیار زیبا تحسین همگان را برانگیزد.
این جوان خوش ذوق در سرش آرزوهایی را می پروراند و دوست دارد روزی در کشور مطرح شود و هنرش را به ایران و دنیا معرفی کند.
وی تاکنون 80 اثر از خود برجای گذاشته و در سه نمایشگاه در زاهدان و توانمندیهای جامعه هدف بهزیستی خراسان جنوبی آثارش را به نمایش گذاشته است.
او ساکن و متولد نهبندان است و از این که در این شهر کسی علاقه چندانی به هنرش نشان نمی دهد و مشوقهایی برایش در نظر نمی گیرد گلایه دارد و می گوید: خیلی وقتها باید دسترنج ماهها کارم را به قیمت ناچیز بفروشم لذا از مسوولان استان می خواهم به هنرهای دستی توجه بیشتری کنند.
وی راضی است به رضای خدا و حرف آخرش این بیت است "فرزند هنر باش نه فرزند پدر، فرزند هنر زنده کند نام پدر."
 
تاریخ ثبت در بانک 23 فروردین 1395  
فایل پیوست
تصویر
 
تصویر