کد sr-9225  
عنوان اول ارتباط رضایت زناشویی با باورهای دینی، هوش هیجانی و راهبردهای مقابله ای در جانبازان و معلولین جسمی  
نویسنده عزیز بهنام مقدم  
نویسنده تورج هاشمی  
نویسنده منصور بیرامی  
نویسنده سجاد یاریان  
نوع کاغذی ، الکترونیک  
مقاله نشریه طب جانباز  
شماره پیاپی 24  
سال 1393شمسی  
ماه تابستان  
شماره صفحه (از) 131  
شماره صفحه (تا) 136  
زبان فارسی  
موضوعات دین ، هوش هیجانی ، اختلالات استرسی ، افراد معلول  
متن اهداف: معلولیت از هر نوع و به هر صورت، اغلب از طریق ایجاد اضطراب، نگرانی، کاهش اعتماد به‌نفس و دشواری­های روانی موجب پیدایش بحران­های روحی می­شود. هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه جانبازان و معلولین جسمی در ابعاد رضایت زناشویی، هوش هیجانی، باورهای دینی و راهبردهای مقابله با استرس بود.
روش‌ها: پژوهش علّی- مقایسه‌ای همبستگی حاضر در میان کلیه مردان جانباز 50% به بالای شهر تبریز و کلیه معلولین جسمی (معلولیت بر اثر حادثه) مرد شهر تبریز انجام شد. از میان جامعه جانبازان به روش تصادفی ساده 150 نفر و سپس از میان جامعه معلولین جسمی 150 نفر به روش هدفمند انتخاب و از نظر نوع و میزان معلولیت و سن همتاسازی شدند. برای گردآوری داده‌ها از پرسشنامه‌های هوش هیجانی شرینگ، رضایت زناشویی انریچ، راهبردهای مقابله­ای فلکمن-لازاروس و سنجه دینداری سراج‌زاده استفاده شد. داده‌ها به نرم‌افزار SPSS 19 وارد شده و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون‌های آماری استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: بین میزان رضایت زناشویی، نمره هوش هیجانی، نمره باورهای دینی، نمره راهبرد مقابله‌ای مساله‌محور و نمره راهبرد مقابله‌ای هیجان‌محور دو گروه جانبازان و معلولین جسمی اختلاف معنی‌داری مشاهده شد. همبستگی متغیرهای پیش­بین (هوش هیجانی، باورهای دینی، راهبرد مقابله‌ای مساله‌محور و راهبرد مقابله‌ای هیجان‌محور) با متغیر رضایت زناشویی 91/0 محاسبه شد. این متغیرها 82% از تغییرات رضایت زناشویی را به طور معنی دار پیش­بینی کردند (001/0>p).
نتیجه‌گیری: جانبازان نسبت به معلولین جسمی با معلولیت خود بهتر سازگار شده و از لحاظ روحی و اجتماعی کمتر دچار آسیب می‌شوند و رضایت زناشویی بیشتری دارند.  
تاریخ ثبت در بانک 18 تیر 1395  
فایل پیوست
تصویر