کد sr-828  
عنوان اول بهبود کیفی طراحی فضاهای آموزشی بر پایهٔ نیازهای دانش‌آموزان معلول جسمی‌حرکتی (نمونهٔ مطالعه‌شده: مدرسهٔ طه اصفهان)  
نویسنده فاطمه السادات مجیدی  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه مطالعات ناتوانی  
شماره پیاپی 11  
سال 1394شمسی  
شماره صفحه (از) 84  
شماره صفحه (تا) 98  
زبان فارسی  
موضوعات ساختمان‌های آموزشی ، معلولیت ، دانش‌آموزان معلول جسمی‌حرکتی ، ضوابط و استانداردهای طراحی  
توضیحات چکیده
هدف: در معماری مدارس، توجه به نیازهای کاربران ضروری است و تحقق این امر از طریق طراحی جزئیات فضاها، با‌توجه به الگوهای رفتاری و حرکتی دانش‌آموزان، امکان‌پذیر می‌گردد. هدف از این پژوهش، پرداختن به ضرورت طراحی در مراکز آموزشی، ویژهٔ دانش‌آموزان معلول جسمی‌حرکتی و افزایش کیفیت مراکز مذکور، مطابق با نیازهای ویژهٔ آموزشی این کودکان است.
روش‌بررسی: در این مقاله، مدرسهٔ طه (ویژهٔ کودکان استثنایی) در شهر اصفهان مطالعه و تحلیل میدانی شده است. این مقاله سعی دارد فضاهای مدرسه یادشده را از طریق مقایسه با استانداردهای جهانی ارزیابی کرده و سپس راهکارهای مناسبی جهت ارتقای کیفی طراحی این مدارس پیشنهاد کند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که محوطه مدرسه، 20٪ مناسب و 40٪ نامناسب؛ ورودی ساختمان و لابی مدرسه، 22.23٪ مناسب و 57٫15٪ نامناسب؛ طراحی کلاس‌های درس و در ورودی آن‌ها به‌ترتیب 20 و 25درصد مناسب و 40 و 25درصد نامناسب؛ طراحی سرویس بهداشتی، 22٫23٪ مناسب و 33٫33٪ نامناسب؛ و رمپ، پله و آسانسور به‌ترتیب 33٫33٪، 16٫66٪ و ٪28٫57 مناسب و ٪50، 66٫68٪ و 57٫15٪ بوده است.
نتیجه‌گیری: برمبنای یافته‌ها، مشاهده می‌شود؛ با این‌که مدرسه ویژهٔ کودکان استثنایی ساخته شده است اما توافق قابل قبولی با استانداردها ندارد؛ در راستای بهبود این وضعیت پیشنهاداتی ارائه گردیده که می‌تواند در مورد این مدرسه مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: ساختمان‌های آموزشی، معلولیت، دانش‌آموزان معلول جسمی‌حرکتی، ضوابط و استانداردهای طراحی.،  
تاریخ ثبت در بانک 18 اسفند 1394  
فایل پیوست
تصویر