کد sr-48926  
عنوان اول مقایسه ی نیمرخ روان شناختی کودکان دارای همشیر با و بدون اختلالطیف اتیسم و نشانگݡان دان  
نویسنده فاطمه درفشی  
نویسنده اشکان ناصح  
نویسنده سجاد رضائی  
نوع کاغذی ، الکترونیک  
مقاله نشریه نشریه تعلیم و تربیت استثنایی  
شماره پیاپی 166  
سال 1400شمسی  
ماه بهمن و اسفند  
شماره صفحه (از) 75  
شماره صفحه (تا) 82  
زبان فارسی  
توضیحات زمینه و هدف
زندگی در کنار کودک با نیازهای ویژه، چالش های منحصربه فردی دارد و ممکن است بر سلامت روان همشیر کودک تاثیر بگذارد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه ی نیمرخ روان شناختی کودکان دارای همشیر با و بدون اختلالطیف اتیسم و نشانگان دان بود.

روش
طرح پژوهش از نوع علی-مقایسه ای بود. جامعه ی آماری این پژوهش تمامی کودکان 6 تا 12 ساله دارای همشیربا و بدون اختلال طیف اتیسم و یا نشانگان دان در شهر رشت در سال 1399 بود. حجم نمونه در کل معادل 55 نفربه دست آمد 15 نفر در هر یک از گروه های دارای همشیر با اختلال طیف اتیسم و یا نشانگان دان و 25 نفر در گروه غیردارای همشیر با اختلال طیف اتیسم و یا نشانگان دان . گروه های اول و دوم به روش هدفمند و گروه سوم به روش دردسترس انتخاب شدند. فهرست وارسی اختلالات رفتاری کودکان آخنبا خ و ایلدبروک، 1983 توسط مادران تکمیل شد.داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس تحلیل شدند.

یافته ها
نتایج نشان داد که تفاوت بین 3 گروه از نظر متغیرهای گوشه گیری / افسردگی، اضطراب / افسردگی و رفتارپرخاشگرانه معنادار است 05 / p>0. یافته ها در رابطه با هر 3 زیرمقیاس چنین بود که کودکان دارای همشیر با نشانگاندان نمرات بالاتری نسبت به کودکان دارای همشیر بهنجار به دست آوردند 05 / p>0 . همچنین کودکان دارای همشیربا اختلال طیف اتیسم در زیرمقیاس اضطراب / افسردگی نمرات بالاتری نسبت به کودکان دارای همشیر بهنجار به دست آوردند. 05 / p>0

نتیجه گیری
همشیرهای افراد با اختلالات عصبی-تحولی در معرض آسیب های روانی قرار دارند.

کلید واژگان: اختلال طیف اتیسم، نشانگان دان، همشیر  
تاریخ ثبت در بانک 26 خرداد 1401