کد sr-48280  
عنوان اول افزایش «افسردگی» و «اضطراب» بین معلولان طی پاندمی کرونا  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه روزنامه اعتماد  
شماره پیاپی 5089  
سال 1400شمسی  
ماه 13 آذر  
زبان فارسی  
متن معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اشاره به مشکلات روانشناختی معلولان طی 1،5 سال گذشته، گفت: در حال حاضر با توجه به شیوع پاندمی کووید19، درگیری معلولان با مشکلات روانشناختی نظیر افسردگی و اضطراب بیشتر شده و در این بین اقدامات انجام شده برای رفع مشکلات روانشناختی این افراد کافی نبوده است.

امین رفیعی پور در گفت وگو با ایسنا، همزمان با روز جهانی معلولان با بیان اینکه پس از پاندمی کووید19 معلولان نیز همانند همه مردم زمان بیشتری را در منزل سپری کردند و از این رو مشکلات روانشناختی آنها نیز بیشتر شده، اظهار کرد: در این ایام کاهش ارتباطات اجتماعی در بین معلولین به ویژه معلولان شنوایی و دیداری منجر به گوشه گیری، افسردگی و کاهش خلق این افراد شد به طوری که خانه نشین شدن معلولان باعث شد آنها از جامعه دورتر شده و درنهایت مشکلات روانشناختی آنها نیز بیشتر شود و تعاملات کمتر و فشارهای روانشناختی بیشتری را تجربه کنند.

این روانشناس با بیان اینکه احتمال درگیری با مشکلات روانشناختی در بین معلولان به خودی خود به نسبت سایر افراد بیشتر است، ادامه داد: در مدت پاندمی کووید19، درگیری با اختلالات اضطرابی و افسردگی در بین معلولان بیشتر دیده می شود و این امر در نگرش و باور آنها نیز اثرگذار است. از سوی دیگر پاندمی کووید19 در روابط اجتماعی و خانوادگی معلولین تاثیرات انکارناپذیری داشته و این افراد فشارهای زیادی را در این مدت تحمل کرده اند.

به گفته رفیعی پور، اقدامات انجام شده برای حضور بیشتر معلولین در جامعه کافی نیست و در کلان شهرها تصمیمات کافی برای مناسب سازی مبلمان شهری و سهولت حضور این افراد در جامعه گرفته نشده است.

معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور تصریح کرد: در واقع تاکنون فکر خاصی برای معلولین نشده و باید برای رفع مشکلات معلولین فکر اساسی کرد. باید منبع اصلی این مشکلات شناسایی و برطرف شود. در گام اول اگر بتوانیم مبلمان شهری را اصلاح کنیم مشکلات روانشناختی این افراد نیز کمتر می شود، چراکه این گونه معلولین بیشتر وارد اجتماع شده و افسردگی و اضطراب شان کاهش می یابد.

وی معتقد است که با افزایش اعتماد به نفس معلولان این امکان وجود دارد که این افراد بسیار مفیدتر در جامعه ظاهر شوند.

این روانشناس با اشاره به لزوم الگو سازی برای معلولان جهت افزایش اعتماد به نفس آنها، خاطرنشان کرد: در این راستا می توان قهرمانان و تیم های موفق ورزشی معلولان را برای این عزیزان الگو قرار داد. باید این تفکر را در جامعه ترویج دهیم که معلولیت، محرومیت و ناتوانی محض نیست. ازسوی دیگر باید برای مشکلات شغلی و حرفه ای آنها نیز فکری کرد تا فشار روانی این افراد کمتر شود.

رفیعی پور به لزوم تغییر باورهای اشتباه در مورد معلولیت نیز اشاره و تاکید کرد: از جمله اهداف روز جهانی معلولان آگاه سازی مردم و تغییر ذهنیت آنها نسبت به معلولین است تا همه بدانند یک انسان معلول توانایی هایی دارد و نباید با ترحم به آنها نگاه شود. باید این موارد را انگ زدایی کرد تا مردم باور کنند معلولان نیازمند ترحم نیستند.  
تاریخ ثبت در بانک 14 آذر 1400