کد sr-47438  
عنوان اول تاثیر روش درمانی حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد بر اساس الگوی AIP بر مولفه های هفت گانه استرسوالدگری مادران کودکان ناشنوا  
نویسنده فروغ آهمه  
نویسنده مریم غلامزاده جفره*  
نویسنده امین کرایی  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه انشگاه علوم پزشکی ایلام  
شماره پیاپی 127  
سال 1400شمسی  
ماه تیر  
شماره صفحه (از) 64  
شماره صفحه (تا) 74  
زبان فارسی  
متن مقدمه
درمان حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد (EMDR)، درمانی تخصصی برای غلبه بر آثار ضربه عاطفی و تجارب ناراحت کننده است. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد مطابق الگوی AIP بر مولفه های هفت گانه استرس والدگری مادران کودکان ناشنوا، در شهر اهواز در سال 1397 انجام گرفت.

مواد و روش ها:

این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل و پیگیری بود. جامعه پژوهش شامل همه مادران دارای فرزند ناشنوای مشغول به تحصیل در مقطع ابتدایی بود که از این میان، 30 نفر به شیوه در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی، در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. اعضای گروه آزمایش به صورت فردی و در 10 جلسه، تحت مداخله درمان حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد قرار گرفتند. در پایان، برای دو گروه پس آزمون اجرا شد و پس از گذشت 45 روز، آزمون پیگیری صورت گرفت. از پرسش نامه تنیدگی والدگری آبیدین برای جمع آوری داده ها استفاده گردید. داده ها از طریق تحلیل کوواریانس چندمتغیره و تحلیل کوواریانس یک راهه تجزیه وتحلیل شدند.

یافته های پژوهش:

نتایج، اثربخشی درمان حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد مطابق الگوی AIP را بر مولفه های هفت گانه استرس والدگری در مادران کودکان ناشنوا نشان داد.

بحث و نتیجه گیری:

می توان گفت که حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد، مداخله ای غیردارویی، نسبتا کوتاه و موثر برای کاهش استرس والدگری مادران کودکان ناشنوا است.

کلید واژگان: حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد، الگوی AIP، استرس والدگری، ناشنوا  
تاریخ ثبت در بانک 21 مهر 1400