کد sr-44950  
عنوان اول مقایسه متغیرهای فشار کف پایی طی راه رفتن با و بدون استفاده آنی از کفی بافت دار در افراد نابینا  
نویسنده امیرعلی جعفرنژادگرو  
نویسنده ماهرخ دهقانی  
نویسنده محمد عبدالله پور درویشانی  
نویسنده محسن برغمدی  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تبریز  
شماره پیاپی 145  
سال 1399شمسی  
ماه فروردین و اردیبهشت  
شماره صفحه (از) 40  
شماره صفحه (تا) 47  
زبان فارسی  
متن زمینه
راه رفتن با کارآیی مناسب نیاز به تعامل سه سیستم حسی جهت حفظ تعادل دارد. در افراد نابینا، فقدان درونداد بینایی می تواند برای مکانیک راه رفتن مضر باشد. هدف پژوهش حاضر مقایسه متغیرهای فشار کف پایی طی راه رفتن با و بدون استفاده آنی از کفی بافت دار در افراد نابینا بود.

روش کار
طرح پژوهش حاضر از نوع مطالعه خود-کنترلی بود. تعداد 12 مرد نابینا (میانگین سنی: 39/4±66/29 سال) جهت شرکت در این پژوهش داوطلب شدند. جهت اندازه گیری متغیرهای فشار کف پایی طی راه رفتن با و بدون کفی بافت دار از دستگاه فوت اسکن (نرخ نمونه برداری: 300 هرتز) استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری توسط آزمون تی هم بسته انجام گردید. سطح معنی داری برابر 05/0 بود.

یافته ها
مدت زمان اتکا بین دو شرایط راه رفتن با و بدون کفی اختلاف معنی داری را نشان نداد . نتایج نشان داد میزان جابجایی مرکز فشار در راستای داخلی-خارجی طی راه رفتن با کفی حدود 51/35 درصد کمتر از شرایط راه رفتن بدون کفی بود. اوج فشار کف پایی و اوج نیروها در اولین استخوان کف پایی طی راه رفتن با کفی به ترتیب به میزان 69/25 درصد و 30/64 درصد در مقایسه با راه رفتن بدون کفی کمتر بود. در حالی که اوج فشار کف پایی در دومین و سومین استخوان کف پایی طی راه رفتن با کفی به ترتیب به میزان 03/20 درصد و 99/28 درصد در مقایسه با راه رفتن بدون کفی بیشتر بود. هم چنین اوج نیرو در دومین استخوان کف پایی طی راه رفتن با کفی 70/19 درصد بیشتر از راه رفتن بدون کفی بود.

نتیجه گیری
کفی بافت دار سبب بهبود کنترل پاسچر در راستای داخلی-خارجی طی راه رفتن گردید. بنابراین می توان استفاده از این کفی را برای افراد نابینا توصیه نمود. انجام پژوهش های بیشتر در این زمینه توصیه می شود.

کلید واژگان: افراد نابینا، مرکز فشار، اوج نیرو، فشار کف پایی، کفی بافت دار  
تاریخ ثبت در بانک 4 اردیبهشت 1400