کد sr-4253  
عنوان اول بررسی عملکرد مدیران و کارکنان مناسب سازی شهری برای افراد دارای ناتوانی در شهرداری شهر تهران  
نویسنده کیانوش عبدی  
نویسنده سیده نفیسه عسکری نژاد  
نویسنده اصغر مکارم  
نویسنده عنایت اله بخشی  
نویسنده مهدی امیری  
نوع کاغذی ، الکترونیک  
مقاله نشریه مدیریت ارتقای سلامت  
شماره پیاپی 17  
سال 1394شمسی  
ماه زمستان  
شماره صفحه (از) 21  
شماره صفحه (تا) 29  
زبان فارسی  
توضیحات چکیده:
مقدمه: براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی شیوع افراد دارای ناتوانی در حال افزایش می باشد و جامعه می تواند با ایجاد مناسب سازی محیط شهری حضور افراد دارای ناتوانی را در اجتماع تسهیل سازد. پژوهش حاضر با هدف تعیین عملکرد مدیران و کارکنان مناسب سازی شهری برای افراد دارای ناتوانی در شهرداری شهر تهران انجام شده است.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی، برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه مجزا «ارزیابی عملکرد مدیران وکارکنان در مناسب سازی شهری برای افراد دارای ناتوانی در شهرداری تهران» Assessment of Performance of Managers and«Employees in Urban»Modification for People With Disability in Municipality of Tehran City از دیدگاه مدیران و کارکنان و از دیدگاه افراد دارای ناتوانی استفاده شد. روایی محتوای پرسشنامه ها از طریق نسبت روایی محتوی لاوشه و پایایی آنها از طریق محاسبه آلفای کرونباخ و آزمون – بازآزمون تایید شد. پرسشنامه ها در اختیار 178 نفر از مدیران و کارشناسان شاغل در ستاد مناسب سازی شهرداری تهران و یا در یکی از معاونت های معماری و شهرسازی، فنی و عمرانی و حمل ونقل و ترافیک مناطق 22 گانه که از طریق سرشماری انتخاب شده بودند و همچنین 53 نفر از افراد دارای ناتوانی مراجعه کننده به معاونت توانبخشی جمعیت هلال احمر و انجمن حمایت از معلولان نخاعی تهران که از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند، قرارگرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 22 صورت گرفت.
یافته ها: یافته ها نشان داد 34.8 درصد از نمونه های پژوهش عملکرد مدیران وکارکنان در خصوص مناسب سازی شهری برای افراد ناتوان در سطح ضعیف و 29.8 درصد آنرا در سطح متوسط ارزیابی کردند. میزان عملکرد مدیران و کارکنان از دیدگاه 54.7 درصد افراد دارای ناتوانی شرکت کننده در پژوهش، در سطح ضعیف قرار داشته است. همچنین عملکرد مدیران و کارکنان مرد بهتر از زنان بوده است (P-V=0.02). عملکرد مدیران و کارکنان آشنا با معلولیت بهتر از آنانی بوده که آشنایی نداشته اند (P-V=0.01).
نتیجه گیری: در این مطالعه مدیران و کارکنان مرد و آشنا با معلولیت عملکرد بهتری در زمینه مناسب سازی شهری برای افراد دارای ناتوانی نسبت به سایرین داشتند. پیشنهاد می گردد موانع موجود در راستای ارتقای سطح عملکرد کارکنان زن در این زمینه بررسی شود و راهکارهایی جهت رفع آن اتخاذ گردد.

کلید واژه: عملکرد، مدیران، کارکنان، مناسب سازی، افراد دارای ناتوانی، شهرداری  
تاریخ ثبت در بانک 24 اردیبهشت 1395  
فایل پیوست
تصویر