کد sr-4242  
عنوان اول عفونت ادراری بدون علامت در سالمندان آسایشگاه معلول خوبان تبریز در سال 1378  
نویسنده مجید مرتضوی خسروشاهی  
نویسنده غلامعلی حامدبرقی  
نویسنده محمدرضا نهایی  
نویسنده وحید عبدل زاده  
نوع کاغذی ، الکترونیک  
مقاله نشریه مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز  
شماره پیاپی دوره 35 ، شماره 49  
سال 1380شمسی  
ماه بهار  
شماره صفحه (از) 73  
شماره صفحه (تا) 76  
زبان فارسی  
توضیحات چکیده:
زمینه و اهداف: عفونتهای باکتریال ادراری در سالمندان از شیوع بالایی برخوردار است. جهت تعیین علایم بالینی در افراد سالمند مبتلا به باکتریوری، تعیین عوامل مستعد کننده ارولوژیک در عفونتهای ادراری بدون علایم بالینی نیاز به درمان آنتی بیوتیکی در عفونتهای ادراری بدون علایم بالینی، تعیین ارگانیسم یا ارگانیسم هایی که در بروز عفونتهای ادراری سالمندان، احتمال تغییر در سویه های باکتری یایی و علایم بالینی با پیشرفت عفونت و بالاخره دخالت باکتریوری در مورتالیته سالمندان این مطالعه انجام شد.
روش بررسی: 28 نفر از سالمندان آسایشگاه ( 17 مرد و 11 زن) که همگی سن بالای 60 سال داشتند انتخاب و طی یک دوره 4 ماهه تحت کنترل قرار گرفتند. برای این منظور از کشت ادرار افراد انتخاب شده در روی محیط های کشت بلادآگار و مک کانکی آگار استفاده شد. طی این دوره هیچ کدام از سالمندان از کاتتر مثانه و آنتی بیوتیک استفاده نمی کردند.
یافته ها: نتایج این بررسی نشان می دهد که افراد سالمند نیز دچار عفونتهای ادراری می شوند. عفونت ادراری در سالمندان اغلب بدون علایم بالینی است (%39.22). شایعترین عاملی میکروبی E.coli است. عوامل مستعد کننده ارولوژیک مثل هیپرتروفی خوش خیم پروستات %17.64 ، پروستاتیت مزمن %5.88 در مردان و سنگ مجاری ادراری در هر دو جنس با %3.57 وجود داشتند. هیچ نوع تغییر سویه میکروبی و یا پیدایش علایم بالینی در سالمندان ملاحظه نگردید. طی این دوره کوتاه مدت باکتریوری در مورتالیته سالمندان تاثیری نداشت.
نتیجه گیری: باکتریوری در سالمندان آسایشگاه شیوع نسبتا زیادی دارد که در اغلب موارد بدون علایم بالینی بوده و کمتر تغییر سویه میکروبی می دهند . لذا در افراد سالمند با باکتریوری بدون علایم بالینی نیاز به درمان نبوده و در مورتالیته تاثیری ندارد.

کلید واژه: عفونت ادراری، سالمندان آسایشگاه  
تاریخ ثبت در بانک 24 اردیبهشت 1395