کد sr-4229  
عنوان اول رضایت مندی از خدمات ارایه شده به سالمندان آسایشگاه معلولان و سالمندان رشت 1386  
نویسنده محمد صاحب الزمانی  
نویسنده فردین مهرابیان  
نویسنده علیرضا اصغرزاده  
نوع کاغذی ، الکترونیک  
مقاله نشریه مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان  
شماره پیاپی 68  
سال 1387شمسی  
ماه زمستان  
شماره صفحه (از) 34  
شماره صفحه (تا) 41  
زبان فارسی  
توضیحات چکیده:
مقدمه: پیری اجتناب ناپذیر و غیر قابل بازگشت بوده و سرنوشت محتوم هر انسان در کره خاکی ماست؛ لذا آشنایی با فرآیند پیر شدن، شیوه های برخورد با سالمندان و رفتارهای خاص این دوران و طراحی سازکارهای مراقبتی امری ضروری است که جامعه امروز ما بیش از پیش به آن نیازمند دارد.
هدف: تعیین میزان رضایت مندی از خدمات ارایه شده به سالمندان ساکن در آسایشگاه معلولان وسالمندان رشت.
مواد و روش ها: این مطالعه، توصیفی و از نوع سرشماری است. 100 مددجو انتخاب و بررسی شدند. معیارهای پژوهش شامل سن بالای 65 سالگی، نداشتن زوال عقل و اختلال روانی برحسب اطلاعات پرونده مددجویان در نظر گرفته شد. روش نمونه گیری در این پژوهش از نوع سرشماری و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق - ساخته و مقیاس سنجش میزان ناتوانی مددجویان سالمند مراکز مراقبتی دراز مدت در فعالیت روزانه،Disability categories LTC projection Study بود. اطلاعات با پر کردن پرسشنامه و مصاحبه با سالمندان بدست آمد - پرسشنامه شامل دو بخش، بخش اول مربوط به اطلاعات دموگرافی و بخش دوم شامل ابعاد جسمانی، روانی، اجتماعی و فضای فیزیکی آسایشگاه و ارتباط آنها با برخی از مشخصات دموگرافی بود. بر اساس مقیاس لیکرت برای هر سوال 5 ستون کاملا راضی با نمره (4)، راضی با نمره (3)، ناراضی نمره (2)، کاملا ناراضی نمره (1) و نظری ندارم (نمره صفر) و میزان رضایت مددجویان از مراقبت های ارایه شده در سه سطح رضایت ضعیف (33-0) و رضایت متوسط (66-34) و رضایت بالا (100-67) در نظر گرفته شد - این اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی با نرم افزار spss14 آزمون های آماری من ویتنی یو و کروسکال والیس، آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن، آنالیز واریانس یک طرفه و توکی تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: میزان رضایت از مراقبت های جسمانی (58%)، مراقبت های روانی (66.29%) و مراقبت های اجتماعی (59.39%) بود و میزان رضایت از فضای فیزیکی آسایشگاه (71.1%) بوده است. بین رضایت مندی در حیطه جسمانی با متاهل بودن و متوسط درآمد بیشتر و ناتوانی شدید افراد در انجام فعالیت، ارتباط آماری معنی دار بود و ارتباط بین رضایت مندی در حیطه روانی با محل اقامت قبلی نیز معنی دار بود. همچنین بین رضایت مندی در حیطه اجتماعی با وضعیت سلامت و ناتوانی در انجام فعالیت و ارتباط بین رضایت مندی در حیطه فیزیکی با جنس افراد معنی دار بود.
نتیجه گیری: در کل میزان رضایت سالمندان از خدمات ارایه شده در حد متوسط (62.07) بوده است. بنابراین، مدیران و مسوولان پرستاری این مراکز باید با برنامه ریزی خاص، آموزش کارکنان، بکارگیری روانشناسان مجرب و فراهم نمودن امکانات و تسهیلات مناسب برای انجام فرایض دینی و معنوی، ارایه خدمات بر اساس میزان توانایی و مشارکت مددجویان، تنظیم برنامه های تفریحی - سیاحتی و ورزش، فراهم کردن تسهیلات برای گردش، تفریح و ورزش، ارتباط با دوستان و خانواده، نیازهای ویژه سالمندان و اصلاح روش های مراقبتی همت گمارند.

کلید واژه: رضایت مندی، خدمات ارایه شده، سالمندی  
تاریخ ثبت در بانک 24 اردیبهشت 1395  
فایل پیوست
تصویر