کد sr-4226  
عنوان اول میزان پیروی والدین کودکان معلول از برنامه های توانبخشی مراکز سرپایی توانبخشی شهر بیرجند (سال 1388)  
نویسنده سمانه علی آبادی  
نویسنده نیکتا حاتمی زاده  
نویسنده روشنک وامقی  
نویسنده انوشیروان کاظم نژاد  
نوع کاغذی ، الکترونیک  
مقاله نشریه مراقبت های نوین  
شماره پیاپی 29  
سال 1390شمسی  
ماه بهار  
شماره صفحه (از) 25  
شماره صفحه (تا) 31  
زبان فارسی  
توضیحات چکیده:
زمینه و هدف: حدود 10% از جمعیت جهان دچار نوعی معلولیت هستند که قریب یک سوم آنها را کودکان تشکیل می دهند. پیروی والدین از برنامه توانبخشی فرزندان نقش مهمی در پیشرفت درمانی کودکان دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان پیروی والدین از برنامه های توانبخشی کودکان معلول مراجعه کننده به مراکز سرپایی توانبخشی شهر بیرجند انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی و توصیفی، اطلاعات مورد نیاز از همه 92 والدینی که کودکان معلول ایشان از مراکز توانبخشی سرپایی شهر بیرجند خدمات توانبخشی (کار درمانی، فیزیوتراپی و گفتار درمانی) دریافت می کردند، جمع آوری شد. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود و روایی محتوایی 0.72 و ضریب پایایی آزمون مجدد آن 0.94 بود. با انجام مصاحبه بر اساس پرسشنامه وضعیت پیروی والدین از توصیه حضور مرتب در جلسات درمان، انجام تمرینات درمانی در منزل، تهیه وسایل توانبخشی و تهیه مواد آموزشی، سنجیده شد. داده ها با استفاده از نسخه 16 نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: بالغ بر %47.8 (44 نفر از 92 نفر) از مراجعه کنندگان پیرو توصیه حضور مرتب در جلسات درمان (یعنی شرکت در 90% و بیشتر جلسات) و 70% (42 نفر از 60 نفر) پیرو انجام تمرینات درمانی با کودک در منزل (یعنی انجام 50% و بیشتر توصیه ها) بودند. در زمینه تهیه وسایل توانبخشی و تهیه مواد آموزشی (یعنی تهیه 90% و بیشتر از موارد توصیه شده) به ترتیب 77% (47 نفر از 61 نفر) و %72.7 (16 نفر از 22 نفر) پیرو توصیه ها محسوب می شدند.
نتیجه گیری: برای حصول موفقیت در درمان، تلاش در راه شناسایی موانع پیروی والدین کودکان معلول از برنامه های توانبخشی فرزندان و فراهم نمودن زمینه فائق آمدن بر آنها، اجتناب ناپذیر می باشد.

کلید واژه: توانبخشی، از کارافتادگان، کودکان ناتوان، والدین  
تاریخ ثبت در بانک 24 اردیبهشت 1395  
فایل پیوست
تصویر