کد sr-4180  
عنوان اول غربالگری شنوایی و بررسی نیاز به سمعک در سالمندان  
نویسنده لیلا جلیلوندکریمی  
نویسنده مجید اشرفی  
نویسنده الهام خسروی  
نویسنده زهرا شهیدی پور  
نویسنده فاطمه وفایی  
نوع کاغذی ، الکترونیک  
مقاله نشریه شنوایی شناسی  
شماره پیاپی 28  
سال 1386شمسی  
ماه سال  
شماره صفحه (از) 38  
شماره صفحه (تا) 46  
زبان فارسی  
توضیحات چکیده:
زمینه و هدف: افت شنوایی یکی از شایع ترین مشکلات سالخوردگان بشمار می آید. کاهش شنوایی می تواند منجر به افسردگی، انزوا و عملکرد ضعیف سالمندان به ویژه آنهایی شود که تحت ارزیابی و درمان کم شنوایی قرار نگرفته اند. این مطالعه با هدف غربالگری شنوایی و بررسی نیاز به سمعک در سالمندان صورت گرفت.
روش بررسی: این پژوهش مقطعی- تحلیلی روی 52 سالمند 51 تا 97 ساله مطابق با برنامه غربالگری شنوایی انجمن گفتار و شنوایی امریکا (1997) صورت گرفت تا شیوع اختلال شنوایی و نیاز به سمعک در آنها بررسی شود. به منظور بررسی ناتوانی شنیداری از خودارزیاب معلولیت شنوایی سالمندان- نسخه غربالگری استفاده شد.
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که بالغ بر 86 درصد افراد مورد مطالعه دچار درجات مختلفی از کم شنوایی هستند. همبستگی معنی داری بین میانگین آستانه های 1, 0.5 و 2 کیلوهرتز 26£ در گوش بهتر و امتیاز پرسشنامه 10£ مشاهده شد. بر اساس این دو معیار 21.2 درصد افراد نیاز به سمعک داشتند در حالی که فقط 18 درصد افراد نیازمند، این وسیله را در اختیار داشتند.
نتیجه گیری: یافته های این پژوهش حاکی از شیوع بالای کم شنوایی در سالمندان است. از این رو بررسی نیاز به سمعک در این جامعه رو به رشد امری ضروری به نظر می رسد. از بین معیارهای مختلف کاندیداتوری سمعک بیشترین همبستگی بین میانگین آستانه های 1, 0.5 و 2 کیلوهرتز 26£ در گوش بهتر و امتیاز پرسشنامه 10£ مشاهده شد. بنابراین مناسب ترین معیار برای کاندیداتوری سمعک استفاده توام از این دو است.

کلید واژه: غربالگری شنوایی سالمندان، سمعک، خودارزیاب معلولیت شنوایی سالمندان- نسخه غربالگری  
تاریخ ثبت در بانک 24 اردیبهشت 1395  
فایل پیوست
تصویر