کد sr-4129  
عنوان اول تعیین جایگاه فعالیت ورزشی در نحوه گذراندن اوقات فراغت جانبازان و معلولین  
نویسنده مجید کیانی  
نویسنده طهماسب شیروانی  
نویسنده هادی قنبری  
نویسنده سیاوش کیانی  
نوع کاغذی ، الکترونیک  
مقاله نشریه طب جانباز  
شماره پیاپی 18  
سال 1391شمسی  
ماه زمستان  
شماره صفحه (از) 26  
شماره صفحه (تا) 34  
زبان فارسی  
توضیحات چکیده:
مقدمه: وقت، ارزشمندترین دارایی انسان هاست که به عبارتی سازنده عمر انسان هاست، بنابراین شناخت شیوه های مطلوب گذران اوقات فراغت جانبازان و معلولین و تبیین تاثیر آن بر سلامت و شادابی آنها همچنین پیشرفت فرهنگی، اجتماعی و تحصیلی این عزیزان امری مهم و مساله ای اثبات شده است.
هدف: این تحقیق با هدف تعیین جایگاه فعالیت های ورزشی در نحوه گذران اوقات فراغت جانبازان و معلولین ورزشکار استان چهارمحال و بختیاری و تعیین ارتباط آن با برخی از عوامل اثرگذار، انجام شد.
مواد و روش ها: تحقیق حاضر توصیفی از نوع میدانی بود و 167 نفر از جانبازان و معلولین ورزشکار (مرد و زن) به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند و به پرسشنامه محقق ساخته ای که در این زمینه تهیه شده و پایایی و روایی آن به ترتیب با دو روش آزمون آلفای کرونباخ (0.81=a) و نظر خواهی از افراد متخصص و استادان تربیت بدنی مورد تائید قرار گرفته بود، پاسخ دادند. به منظور توصیف ویژگی های فردی آزمودنی ها و همچنین متغیرهای تحقیق، داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل فریدمن، از روش مجذور کای (K2) «خی دو» مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
بحث و نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان داد که 63.73 درصد نمونه ها از سلامتی کامل برخوردار بودند. عمده ترین شیوه های گذران اوقات فراغت جانبازان و معلولین تماشای تلویزیون، عبادات و مستحبات و مطالعه کتاب و مطبوعات همچنین ورزش بود. عمده ترین فعالیت ورزشی نمونه های تحقیق به ترتیب پیاده روی، شنا، کوهنوردی، شطرنج اختصاص داشت. همچنین کسب نشاط و لذت، اثرات مثبت ورزش، حفظ تندرستی عامل های اصلی گرایش نمونه ها به سمت فعالیت های ورزشی بود. همچنین نتایج حاصله حاکی از آن بود که بین جنسیت، تاهل و تجرد، سلامتی و میزان درآمد ماهیانه با میزان اوقات فراغت جانبازان و معلولین رابطه معنی دار در حد 1%=a وجود دارد، ضمن اینکه بین جنسیت، سلامتی، میزان درآمد ماهیانه و تاهل با پرداختن به فعالیت های ورزشی، رابطه معنی دار در حد 1%=a مشاهده شد. پژوهش حاضر گویای آن است که اکثر نمونه های تحقیق معتقدند بهره مندی مطلوب از فعالیت ورزشی در ایام فراغت موجب سلامتی جسم و روح، و بهبود روابط اجتماعی آنان می شود و در صورت دسترسی به امکانات ورزشی، در بین سایر فعالیت ها پرداختن به فعالیت های ورزشی را اولویت خود می دانند و رشته های پیاده روی و شنا را بر سایر رشته ها ترجیح می دهند.

کلید واژه: اوقات فراغت، جانبازان و معلولین، فعالیت ورزشی  
تاریخ ثبت در بانک 24 اردیبهشت 1395  
فایل پیوست
تصویر