کد sr-4104  
عنوان اول موانع مشارکت در فعالیت های بدنی تفریحی معلولین با صندلی چرخدار در استان کرمان  
عنوان دوم *, , ,  
نویسنده محمد پوررنجبر  
نویسنده لقمان کشاورز  
نویسنده اسماعیل شریفیان  
نویسنده ابوالفضل فراهانی  
نوع کاغذی ، الکترونیک  
مقاله نشریه بهداشت و توسعه  
شماره پیاپی دوره 3، شماره 2  
سال 1393شمسی  
ماه تابستان  
شماره صفحه (از) 175  
شماره صفحه (تا) 188  
زبان فارسی  
توضیحات چکیده:
مقدمه: فعالیت بدنی در اوقات فراغت می تواند امید به زندگی را در معلولان افزایش داده و باعث شادابی، ارتباط با دیگران، مشارکت در کارهای جمعی و جلوگیری از گوشه گیری و کسالت شود. پژوهش حاضر به بررسی موانع مشارکت در فعالیت های بدنی تفریحی افراد وابسته به ویلچر در استان کرمان پرداخته است.
روش ها: این پژوهش یک مطالعه مقطعی بوده و جامعه آماری آن را کلیه معلولان وابسته به ویلچر استان کرمان تشکیل داده است. نمونه پژوهش 276 نفر از این جامعه بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گردید. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی صوری و محتوایی (0.91= CVI) آن به تایید اساتید فن رسید. روایی سازه با تحلیل عاملی اکتشافی و پایایی پرسشنامه با آلفای کرونباخ و آزمون-باز آزمون تایید گردید.
نتا یج: وضعیت انواع فعالیت در اوقات فراغت به طور معنی داری پایین تر از حد متوسط بود. میانگین موانع فردی موثر بر فعالیت بدنی در اوقات فراغت به طور معنی داری پایین تر از حد متوسط بود. اولویت بندی موانع فردی موثر بر فعالیت بدنی حاکی از اختلاف معنی داری بین میانگین رتبه ها بوده و شرایط شغلی به طور معنی داری بیشتر بود. میزان موانع ساختاری به طور معنی داری پایین تر از حد متوسط بود. در اولویت بندی موانع ساختاری، دستیابی فیزیکی بیشتر بود. میانگین موانع فرهنگی– اجتماعی به طور معنی داری بالاتر از حد متوسط بوده و در اولویت بندی موانع فرهنگی-اجتماعی دیدگاه دوستان، همکاران و آشنایان به طور معنی داری بیشتر بود.
بحث و نتیجه گیری: معلولان با صندلی چرخدار بیشتر موانع را در دیدگاه جامعه، همکاران و آشنایان خود می دانند و موانع فردی و ساختاری موانع قابل توجهی برای مشارکت در فعالیت بدنی آنان نیستند.

کلید واژه: فعالیت بدنی، موانع مشارکت، تفریح، معلولان، صندلی چرخدار، استان کرمان  
تاریخ ثبت در بانک 24 اردیبهشت 1395  
فایل پیوست
تصویر