کد sr-4009  
عنوان اول بررسی میزان شیوع اختلال شنوایی و علل مرتبط با آن در استان اردبیل  
نویسنده نادر حاجلو  
نویسنده اسماعیل انصاری  
نوع کاغذی ، الکترونیک  
مقاله نشریه شنوایی شناسی  
شماره پیاپی 35  
سال 1390شمسی  
ماه سال  
شماره صفحه (از) 117  
شماره صفحه (تا) 127  
زبان فارسی  
توضیحات چکیده:
زمینه و هدف: اختلال شنوایی شایع ترین نقص حسی- عصبی در انسان است که در صورت نبود مطالعات اپیدمیولوژیک و در پی آن عدم طراحی و اجرای برنامه های پیشگیرانه، بخشی از نیروی مولد جامعه را دچار معلولیت خواهد ساخت. از این رو پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان شیوع اختلال شنوایی در کل جمعیت استان اردبیل و بررسی نقش علل مختلف مادرزادی، اقتصادی- اجتماعی، تصادفات و خصوصیات فردی در میزان شیوع این اختلال انجام شد.
روش بررسی: در این پژوهش توصیفی ـ پیمایشی 10718 نفر به روش تصادفی خوشه ای از کل جمعیت استان انتخاب و اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسش نامه غربالگری، دستگاه ادیومتر بالینی، پرسش نامه افراد مبتلا به اختلال شنوایی و پرسش نامه افراد عادی، جمع آوری شد. داده ها با شاخص های آماری فراوانی، درصد، در هزار محاسبه و با آزمون کای دو تحلیل شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که 7.1 در هزار نفر دچار نقص شنوایی و 4.3 در هزار نفر نیز دچار کم شنوایی هستند. اختلال شنوایی در روستاییان و سالخوردگان استان اردبیل بیشتر است (P=0.046) ولی بین دو جنس تفاوت معنی داری از لحاظ میزان اختلال شنوایی وجود نداشت (P>0.05). همچنین اختلاف معنی داری بین اختلال شنوایی فرزند و خویشاوندی والدین (P=0.031)، مصرف دارو دوران بارداری (P=0.028)، بارداری در سن بالا (P=0.007)، اختلال شنوایی والدین و بیماری شدید در دوران بارداری (P=0.001)، درآمد خانواده (P=0.004)، محل سکونت (P=0.001)، وجود داشت.
نتیجه گیری: محرومیت های بهداشتی، اقتصادی، فرهنگی و آموزشی از مهم ترین علل شیوع اختلال شنوایی در استان اردبیل است. بنابراین توجه همه جانبه به رفع محرومیت های مذکور، بیش از پیش ضرورت دارد.

کلید واژه: ناشنوایی، کم شنوایی، شیوع، معلولیت شنوایی، اردبیل  
تاریخ ثبت در بانک 22 اردیبهشت 1395  
فایل پیوست
تصویر