کد sr-37395  
عنوان اول بررسی تاثیر معلولیت فیزیکی بر امید به زندگی در کارکنان یک شرکت تولیدی محصولات بهداشتی: مطالعه موردی  
نویسنده مهدی محمدیان  
نویسنده سمیه فرهنگ دهقان  
نویسنده ابوالفضل ذاکریان  
نویسنده فهیمه ترکمن  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه دو ماهنامه هوزان، (2019)  
شماره پیاپی سال سوم شماره 5  
سال 2019شمسی  
ماه سال  
شماره صفحه (از) 20  
شماره صفحه (تا) 28  
زبان انگلیسی  
توضیحات مقدمه و هدف
معلولیت مجموعه‌ای از اختلالات جسمانی و ذهنی است که فرد را از ادامه زندگی مستقل فردی و اجتماعی باز می‌دارد. افراد معلول محدودیت‌های زیادی را برای اشتغال و تحصیل خود تجربه می‌کنند. از آنجا که امید به عنوان یک عنصر مهم در ایجاد تصویر مثبت از خود و نگرش به آینده در معلولین مطرح می‌باشد، مطالعه حاضر اثر معلولیت فیزیکی بر امید به زندگی در یک کارخانه تولید محصولات بهداشتی مورد بررسی قرارداد.

روش بررسی
این مطالعه از نوع توصیفی – مقطعی بر روی کلیه کارکنان سالم و دارای معلولیت یک کارخانه تولید محصولات بهداشتی در بهار 1396 به روش سرشماری انجام گرفت. ابزار جمع‌آوری اطلاعات شامل از دو بخش اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه امید اشنایدر (1991) بود. برای تجزیه و تحلیل نتایج و از آمار توصیفی و آزمون‌هایMann-Whitney و Kruskal–Wallis در نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شده است. P-value≤0.05 به عنوان سطح معناداری لحاظ گردید.

یافته ها
نتایج دموگرافیک نشان داد که 53 کارگر سالم (52%) و 49 کارگر معلول (48%) تشکیل می‌دادند. همچنین بر اساس یافته‌های تحقیق اکثریت کارگران مورد مطالعه دارای نوع معلولیت جسمی – حرکتی (6/18%) بودند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میانگین نمره امید به زندگی بین کارگران قرارداد شرکت و کانون معلولان تفاوت معناداری داشت (011/0=P).

نتیجه گیری
بین میانگین امید به زندگی با نوع معلولیت، وضعیت جسمانی، موقعیت شغلی و واحد کاری رابطه معناداری وجود نداشت. با توجه به یافته‌های مطالعه حاضر می‌توان نتیجه گرفت که اشتغال افراد معلول و تامین امنیت شغلی این افراد باعث افزایش امید به زندگی در آن‌ها می‌شود.

کلید واژگان: امید به زندگی، کارگران، معلولیت  
تاریخ ثبت در بانک 19 مرداد 1399