کد sr-26161  
عنوان اول بررسی اثرات یک برنامه تمرینی طناب زنی بر تعادل پسران کم توان ذهنی آموزش پذیر  
نویسنده سعید ایل بیگی  
نویسنده مهدی مهجور  
نویسنده مهین خیرخواه  
نویسنده جعفر خوشبختی  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه طب توانبخشی  
شماره پیاپی 2  
سال 1395شمسی  
ماه تابستان  
زبان فارسی  
متن مقدمه و اهداف
تعادل در افراد کم توان ذهنی به دلیل ضعف در اجرای وظایف تعادلی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به این منظور هدف پژوهش حاضر ارزیابی اثر بخشی 8 هفته تمرینات طناب زنی بر تعادل ایستا و پویای پسران دانش آموز کم توان ذهنی آموزش پذیر می باشد.
مواد و روش ها
پژوهش از نوع کاربردی و نیمه تجربی می باشد. نمونه آماری شامل 20 نفر دانش آموز پسر عقب مانده ذهنی بود که بصورت تصادفی و مساوی در دو گروه تجربی قرار گرفتند. قبل و بعد از تمرینات طناب زنی تعادل ایستا و پویا به ترتیب به وسیله تست لک لک و تست تعدیل شده ستاره(Y) مورد سنجش قرار گرفتند. آزمودنی های گروه تجربی تمرینات طناب زنی را به مدت 8 هفته و هر هفته سه جلسه 45 دقیقه انجام دادند و گروه کنترل در این مدت تمرینی انجام ندادند. داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل و همبسته در سطح معنی داری (05/0> P) تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها
بر اساس یافته های پژوهش اختلاف معناداری در تعادل ایستا (019/ P=) و پویا در سطوح قدامی (03/0P=)، خلفی-داخلی (008/0P=)، خلفی-خارجی (017/ P=) در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل پس از تمرینات وجود دارد.
بحث و نتیجه گیری
تمرینات طناب زنی استفاده شده در این تحقیق باعث بهبود در تعادل ایستا و پویا در دانش آموزان عقب مانده ذهنی سنین بین 11 تا 17 سال گردید.
کلیدواژگان: کم توان ذهنی، تعادل ایستا، تعادل پویا، تمرینات طناب زنی  
تاریخ ثبت در بانک 12 اسفند 1398