کد sr-26153  
عنوان اول بررسی اثر تکلیف دوگانه بر نوسانات وضعیتی کودکان اتیستیک با عملکرد بالا در مقایسه با کودکان نرمال  
نویسنده ژاندارک اقلیدی  
نویسنده امیرحسین معماری  
نویسنده شهریار غریب زاده  
نویسنده پریسا قانونی  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه طب توانبخشی  
شماره پیاپی 3  
سال 1391شمسی  
ماه پاییز  
زبان فارسی  
متن مقدمه و اهداف
اجرای هم زمان تکالیف حرکتی و شناختی یا به عبارتی تکالیف دو گانه در کودکان با اختلالات رشدی مورد توجه می باشد. با توجه به این که هر فرد در طی روز چندین فعالیت را هم زمان باهم انجام می دهد و در کودکان اتیستیک، اختلالات شناختی و کنترل حرکات وجود دارد، هدف ما بررسی اثر تکلیف شناختی بر پایداری وضعیتی کودکان خواهد بود.
مواد و روش ها
در این طرح تعداد 15 کودک پسر اتیستیک با عملکرد بالا در سن 9 تا 13 سال وارد شده و افراد با مشکلات هوشی شدید و اختلالات دیگر نورولوژی و اسکلتی خارج شدند. همان تعداد کودک سالم نیز که از نظر سن و جنس با گروه بیمار تطبیق داده شدند، در طرح شرکت کردند. سپس شاخص های نوسانات وضعیتی آن ها در اجرای تکلیف ساده (ایستادن تنها) و تکلیف دوگانه (ایستادن و شمارش) به کمک دستگاه صفحه نیرو ارزیابی شد.
یافته ها
مقدار نوسانات وضعیتی در هر دو تکلیف ساده و دوگانه در گروه اتیستیک بیشتر از گروه نرمال بود (05/0>p). فعالیت دوگانه نیز باعث افزایش شاخص های نوسانات در هر دوگروه شد که این افزایش در پارامتر میانگین سرعت در گروه بیمار و نیز در شاخص انحراف معیار مرکز فشار در گروه سالم از لحاظ آماری معنی دار بود(05/0>p).
نتیجه گیری
کودکان اتیستیک ناپایداری وضعیتی بیشتری در مقایسه با گروه کنترل دارند، که اختلال تاخیر رشدی و یا نقص در ساختار اعصاب مرکزی آن ها می تواند دلیل آن باشد. از طرف دیگر کاهش کنترل بدن و افزایش نوسانات در تکالیف دوگانه به استفاده بیشتر افراد از ظرفیت توجه، دلالت می کند.
کلیدواژگان: تکلیف دوگانه، نوسانات وضعیتی، کودکان اتیستیک با عملکرد بالا، کودکان نرمال  
تاریخ ثبت در بانک 12 اسفند 1398