کد sr-25808  
عنوان اول رابطه بین عملکرد اندام فوقانی با کیفیت زندگی در کودکان مبتلا به فلج مغزی مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر تهران در سال 1392  
نویسنده منصور نوری  
نویسنده ابراهیم پیشیاره  
نویسنده سیدعلی حسینی  
نویسنده نازیلا اکبر فهیمی  
نویسنده مهدی روشنگر  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه مجله علمی پژوهان  
شماره پیاپی سال 13 شماره 3  
سال 1394شمسی  
ماه بهار  
زبان فارسی  
متن مقدمه
با توجه به شایع بودن اختلال عملکرد اندام فوقانی در فلج مغزی و نقش این عامل در کارکردهای آموزشی و مشارکت در فعالیت های مهارت های روزمره زندگی کودکان، عاملی موثر در کیفیت زندگی آنها می باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین عملکرد اندام فوقانی با کیفیت زندگی در کودکان مبتلا به فلج مغزی مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر تهران در سال 1392 انجام شد.
روش کار
در این پژوهش مقطعی 50 کودک مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از مرکز کار درمانی رشد شهر تهران در سال 1392 انتخاب شدند. آزمون کیفیت مهارت های اندام فوقانی توسط ارزیاب و پرسشنامه کیفیت زندگی مخصوص کودکان فلج مغزی توسط والدین تکمیل گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری گام به گام و به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 19 استفاده شد.
یافته ها
نتایج نشان داد که بین مولفه های عملکرد اندام فوقانی با تمام مولفه های کیفیت زندگی رابطه معنادار وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد به ترتیب 35 درصد از واریانس نمره مولفه ی رفاه و پذیرش اجتماعی (0/001>P)، 53 درصد مولفه ی مشارکت و سلامت جسمانی (0/001>P)، 41 درصد مولفه ی کارکرد (0/01>P)، 28 درصد مولفه ی رفاه هیجانی (0/001>P)، 29 درصد مولفه ی درد و نارضایتی از ناتوانی (0/001>P) توسط متغیر های عملکرد اندام فوقانی تبیین می شود.
نتیجه گیری
نتایج حاصل از این مطالعه حاکی از این است که داشتن سطح بالایی از عملکرد اندام فوقانی مترادف با بهره وری از کیفیت بالاتری از سطح کیفیت زندگی و حیطه های مختلف آن می باشد. بنابراین می توان با برنامه ریزی و استدلال بالینی با هدف ارتقای عملکرد اندام فوقانی بتوان کیفیت زندگی این کودکان را بهبود بخشید.
کلید واژگان: کیفیت زندگی، کودکان، فلج مغزی، اندام فوقانی  
تاریخ ثبت در بانک 5 اسفند 1398