کد sr-25252  
عنوان اول بررسی ارتباط میان رضایت مندی از خدمات شنوایی شناسی و سطح اضطراب والدین کودکان کم شنوا  
نویسنده سیده ریحانه امینی  
نویسنده محمد کمالی  
نویسنده حسن عشایری  
نویسنده فرنوش جاراللهی  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه Auditory and Vestibular Research  
شماره پیاپی سال 20 شماره 1 (2011)  
شماره صفحه (از) 26  
شماره صفحه (تا) 35  
زبان فارسی  
متن زمینه و هدف
طبق بررسی های انجام شده، وجود کودک ناشنوا و کم شنوا در خانواده، استرس فراوانی برای والدین دارد. مشاوره با والدین افراد کم شنوا و ارائه خدمات توانبخشی مناسب و افزایش رضایت مندی افراد می تواند در کاهش اضطراب آنها موثر باشد. این پژوهش درصدد بررسی ارتباط میان رضایت مندی از خدمات شنوایی شناسی و اضطراب والدین کودکان کم شنوا می باشد.
روش بررسی
در این مطالعه که به روش توصیفی تحلیلی انجام شد، 75 نفر از والدین کودکان کم شنوا که حداکثر یک سال از تشخیص کم شنوایی فرزندشان گذشته بود و جهت دریافت خدمات توانبخشی شنوایی به کلینیک های شنوایی شناسی تهران مراجعه کرده بودند انتخاب شدند. روش گردآوری داده ها مصاحبه و ابزار آن دو پرسش نامه سنجش رضایت مندی و اضطراب بود که توسط مادران تکمیل گردید.
یافته ها
بین میزان رضایت و اضطراب آشکار و پنهان افراد ارتباطی مشاهده نشد هر چند گروهی که بیشترین میزان رضایت (امتیاز 90-64) را داشتند از پایین ترین میزان اضطراب (امتیاز 20-0) برخوردار بودند. همچنین بین اضطراب آشکار و پنهان ارتباط معنی داری مشاهده شد(001/0p<)، در میان متغیرهای دموگرافیک، تنها محل سکونت تهران یا شهرستان رابطه معنی داری با رضایت مندی و اضطراب نشان داد و افراد شهرستانی به طور معنی داری رضایت کمتر(002/0p=) و اضطراب بیشتری داشتند(017/0p=).
نتیجه گیری
با توجه به اینکه نمره رضایت در افراد ساکن تهران نسبت به افراد شهرستانی بالاتر و اضطراب آنها پایین تر بود، نگرانی بیشتر افراد ساکن شهرستان در تداوم دریافت خدمات از محل سکونت خود، عاملی در جهت اضطراب بیشتر و رضایت کمتر آنها عنوان شد.
کلید واژگان: کودکان کم شنوا، خدمات شنوایی شناسی، پرسش نامه اضطراب، پرسش نامه رضایت مندی  
تاریخ ثبت در بانک 21 دی 1398