کد sr-25238  
عنوان اول مقایسه حافظه فعال در کودکان کم شنوا و کودکان عادی  
نویسنده محمد رضایی  
نویسنده گوهر لطفی  
نویسنده محمد ویسی  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه علمی پژوهان  
شماره پیاپی سال یازدهم شماره 1  
سال 0شمسی  
ماه پاییز  
شماره صفحه (از) 24  
شماره صفحه (تا) 27  
زبان فارسی  
متن مقدمه و هدف
کودکان کم شنوا به دلیل نقص درونداد شنیداری ممکن است مشکلاتی در حافظه شنیداری-کلامی داشته باشند، اما این احتمال وجود دارد که به دلیل سلامت درونداد بینایی، حافظه بینایی-کلامی نقصی نداشته باشد. در این مطالعه مهارت های حافظه شنیداری- کلامی و حافظه بینایی- کلامی دانش آموزان کم شنوای متوسط تا شدید (70-56 دسی بل) مشغول به تحصیل در مدارس استثنایی با گروه عادی مقایسه شده است.
مواد و روش ها
در این مطالعه توصیفی مقطعی دو گروه کودکان کم شنوا و عادی توسط خرده آزمون حافظه فعال از آزمون «خواندن و نوشتن در دانش آموزان دبستانی» مورد مقایسه قرار گرفتند.
یافته ها
یافته های پژوهش نشان میدهد که گروه کودکان کم شنوا در مهارت حافظه شنیداری- کلامی کلمه، جمله و صدا به طور معنی دار عملکرد ضعیف تری نسبت به گروه کنترل داشتند و فقط در مهارت حافظه شنیداری کلامی صدا (معکوس) عملکرد مشابهی با گروه عادی داشتند. گروه کم شنوا وعادی در حافظه بینایی –کلامی حرف و تصویر عملکرد مشابهی داشتند.
بحث و نتیجه گیری
باتوجه به نتایج مطالعه به نظر می رسد نقص شنیداری عامل عملکرد ضعیف در حافظه فعال شنیداری می باشد. همچنین کودکان کم شنوا در تکالیفی که به پردازش های بینایی نیاز دارند، عملکرد مشابهی با افراد عادی داشته ولی در تکالیف مبتنی بر پردازش های شنیداری عملکرد ضعیف تری دارند.
کلید واژگان: حافظه شنیداری، کلامی، حافظه بینایی، کلامی، کم شنوایی  
تاریخ ثبت در بانک 20 دی 1398