کد sr-25178  
عنوان اول تجارب یادگیری و برنامه جایگزین (LEAP) برای دانش آموزان پیش دبستانی با اختلال طیف اتیسم و والدین آنها: الگویی برای فراگیرسازی  
نویسنده علیرضا محسنی اژیه  
نویسنده قاسم نوروزی  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه تعلیم و تربیت استثنایی  
شماره پیاپی 155  
سال 1397شمسی  
ماه بهمن و اسفند  
شماره صفحه (از) 39  
شماره صفحه (تا) 46  
زبان فارسی  
متن زمینه
اختلال طیف اتیسم (ASD) اختلالی عصبی-رشدی است که جنبه های مختلف رشد و تحول کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد. یکی از نهضت هایی که اخیرا به منظور توانمندسازی این کودکان و حضور آنها در جامعه مطرح شده است، نهضت فراگیری سازی است. از جمله مدل هایی کاربردی فراگیری سازی در حوزه اتیسم، مدل تجارب یادگیری و برنامه جایگزین (LEAP) برای دانش آموزان پیش دبستانی با اختلال طیف اتیسم و والدین آنها است.

روش
پژوهش حاضر با استفاده از روش مروری در پایگاه های اطلاعاتی Science Direct, ProQuest, PubMed, Google scholar با کلید واژه های LEAP model, inclusion model, Learning Experiences and Alternative Program, autism inclusion منابع علمی مرتبط جمع آوری شد. پس از جمع آوری منابع، تاریخچه مدل تجارب یادگیری و برنامه جایگزین، مولفه ها، اثربخشی و کاربرد آن توصیف شد.

نتیجه گیری
هدف عمده این مدل، کمک به کودکان در دستیابی به پتانسیل کامل رشدی است تا بتوانند از جریان غالب آموزش عمومی استفاده کنند. در این مقاله سعی شده است تا مولفه های اصلی این مدل شناسایی و معرفی شوند و یافته های تجربی در زمینه اثربخشی مدل تجارب یادگیری و برنامه جایگزین (LEAP) بر رشد مهارت های عملکردی، بازی مستقل، تعامل اجتماعی، کسب پیش نیازهای مهارت های تحصیلی، دستیابی به مهارت های گفتاری و زبانی و رفتار سازگارانه ارائه شود.

کلیدواژگان: اتیسم، والدین، تجارب یادگیری و برنامه جایگزین  
تاریخ ثبت در بانک 19 دی 1398