کد sr-18494  
عنوان اول مروری بر پیشرفت مهارت های ادراک شنوایی، زبان و گفتار در کودکان دارای کاشت حلزون  
نویسنده فرین سلیمانی  
نویسنده فیروزه ساجدی  
نویسنده سید بصیر هاشمی  
نویسنده لیلا منشی زاده  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه مجله علمی پزشکی جندی شاپور  
شماره پیاپی 99  
سال 1394شمسی  
ماه بهمن و اسفند  
شماره صفحه (از) 721  
شماره صفحه (تا) 730  
زبان فارسی  
متن زمینه وهدف: کودکان ناشنوا مستعد تاخیر گفتار و زبان هستند. همچنین اختلال شنوایی باعث کاهش ادراک شنوایی در فرد و متعاقب آن نقصان مهارت های ارتباطی موثر با دیگران می شود. امروزه کاشت حلزون فرصت مناسبی را برای رشد زبان و گفتار کودکان فراهم می نماید. در برخی مطالعات، سن پایین کودک در زمان جراحی به عنوان مهمترین عامل رشد و تکامل گفتار و زبان کودک بعد از کاشت حلزون در نظر گرفته شده است، در حالی که مطالعات دیگر عواملی از جمله شرکت در برنامه توانبخشی، سطح تحصیلات والدین، عدم وجود معلولیت های جانبی را به عنوان عوامل کلیدی در رشد و تکامل گفتار و زبان این کودکان می دانند. لذا، این مقاله با بررسی مطالعات مختلف در صدد پاسخ به این سوال است که چه عواملی باعث ارتقاء ادراک شنوایی، زبان و گفتار در کودکان دارای کاشت حلزون می شود.
روش بررسی: برای این منظور منابع مختلف در پایگاههای اطلاعاتی مدلاین، گوگل اسکولار، اسکاپوس، آی اس آی و ایران مدکس بررسی شد و بالغ بر 70 مطالعه بدست آمد. به دنبال بررسی های انجام شده و به دلیل عدم دستیابی به متن کامل مقالات به ویژه موارد مربوط به برخی پایگاههای اطلاعاتی شامل آی اس آی و اسکاپوس، مجبور به حذف تعدادی از مطالعات شدیم. همچنین پس از مطالعه چکیده مقالات، تعداد دیگری از مطالعات نیز به دلیل عدم همخوانی با ملاکهای ورود به مطالعه از روند کار خارج شدند. ملاکهای ورود عبارتند از مطالعاتی که به مقایسه گروههای مختلف کودکان دارای کاشت حلزون بر اساس سن، سطح تحصیلات خانواده، شرکت در برنامه های توانبخشی و وجود معلولیتهای جانبی می پرداختند. حجم نمونه مورد بررسی در هر مطالعه حداقل 30 کودک بوده و مقالات انتخاب شده نیز به زبان فارسی یا انگلیسی و عمدتا از نوع تجربی یا مورد شاهدی هستند.
یافته ها: پس از تعیین مطالعات مرتبط ، عوامل موثر بر پیشرفت مهارتهای شنیداری، زبان و گفتار که شامل سن کودک، سطح تحصیلات خانواده، شرکت در برنامه های توانبخشی و وجود معلولیتهای جانبی بود، مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
نتیجه گیری: سن کودک در زمان کاشت حلزون ، شرکت مستمر در برنامه های توانبخشی و عدم وجود مشکلات همراه به شکل مستقیم بر پیشرفت ادراک شنوایی، زبان و گفتار کودکان کاشت حلزون شده موثر است در حالیکه سطح تحصیلات خانواده به شکل غیر مستقیم اثر گذار می باشد.

کلیدواژگان: کاشت حلزون، درک شنوایی، گفتار و زبان، کودک  
تاریخ ثبت در بانک 21 فروردین 1397