کد sr-18258  
عنوان اول آموزش مستقیم: مداخله ای رفتاری برای افزایش حافظه کاری و خودکاری در دانش آموزان با اختلال یادگیری ریاضی  
نویسنده حمید علیزاده  
نویسنده معصومه ایمانی  
نویسنده فرنگیس کاظمی  
نویسنده باقر غباری بناب  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه مطالعات ناتوانی  
شماره پیاپی 13  
سال 1396شمسی  
ماه بهار  
شماره صفحه (از) 51  
شماره صفحه (تا) 52  
زبان فارسی  
متن زمینه و هدف: حل مسئله ریاضی مخصوصاً برای دانش آموزان با اختلال یادگیری مشکل است. پژوهش ها نشان داده اند که مولفه های حافظهٔ کاری و خودکاری در افزایش مهارت حل مسئلهٔ ریاضی اثرگذار هستند. هدف پژوهش حاضر معرفی آموزش مستقیم به عنوان روشی رفتاری و موثر بر افزایش مولفه های حوزهٔ شناختی شامل حافظهٔ کاری و خودکاری و در نتیجه تقویت مهارت حل مسئله در دانش آموزان با اختلال یادگیری ریاضی بود.
روش بررسی: در این مقالهٔ مروری متون اصلی شامل کتاب ها و مقاله های علمی معتبر در این زمینه بین سال های 1970 تا 2015 از پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Google Scholar، ProQuest، Science Direct، Eric و PsychInfo استخراج و بررسی و تحلیل شد. جستجو در این پایگاه های اطلاعاتی با استفاده از کلیدواژه های Direct Instruction، Mathematics، Learning disability، Automaticity، Working Memory، و Repetitious practices انجام شد.
یافته ها: نتایج پژوهش های مطالعه شده نشان داد که روش آموزش مستقیم به دلیل ماهیت تاکید بر تمرین های پرتکرار، ارائهٔ مثال های متعدد، ارائهٔ مطالب به شکل سازمان دهی شده، دادن بازخورد و… روشی مناسب برای آموزش دانش آموزان با اختلال یادگیری است و موجب افزایش مولفه های شناختی حافظه کاری و خودکاری و در نتیجه تقویت مهارت حل مسئلهٔ ریاضی در این دانش آموزان می شود.
نتیجه گیری: مرور ادبیات پژوهش نشان داد که یافته های بسیاری از به کار گیری آموزش مستقیم در کلاس های درسی حمایت کرده و این روش را سبب افزایش حافظه کاری و خودکاری یادگیرند گان دانسته اند. آموزش مستقیم دارای ویژگی های منحصربه فردی است که سبب افزایش قابلیت های شناختی یادگیرندگان شده و به کار گیری آن برای دانش آموزان با اختلال یادگیری ریاضی بسیار اثربخش است.


کلیدواژگان: آموزش مستقیم، اختلال یادگیری ریاضی، حافظهٔ کاری، خودکاری، تمرین های پرتکرار  
تاریخ ثبت در بانک 17 فروردین 1397