کد sr-18240  
عنوان اول تاثیر توان بخشی حرکتی مجازی بر تعادل و تحرک بیماران آسیب مغزی اکتسابی  
نویسنده علی حیرانی  
نویسنده محمد تقی اقدسی  
نویسنده محمد جهانگیری  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه مطالعات ناتوانی  
شماره پیاپی 13  
سال 1396شمسی  
ماه بهار  
شماره صفحه (از) 24  
شماره صفحه (تا) 25  
زبان فارسی  
موضوعات آسیب مغزی اکتسابی ، تعادل ، تحرک ، توانبخشی مجازی حرکتی  
متن زمینه و هدف: در سال های اخیر بازی های حرکتی مجازی همچون Wii توجه محققان و متخصصان بالینی در درمان بیماران مبتلا به مشکلات حرکتی را به خود جلب کرده است. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر توان بخشی مجازی حرکتی (Wii) بر تعادل و تحرک بیماران آسیب مغزی اکتسابی بود.
روش بررسی: مطالعه از نوع شبه تجربی بود. 30 بیمار آسیب مغزی اکتسابی که در برنامهٔ توان بخشی حضور داشتند به صورت غیرتصادفی به دو گروه کنترل (15 نفر) و واقعیت مجازی (15 نفر) تقسیم شدند. در مرحلهٔ مداخله، گروه کنترل 15 جلسهٔ 60 دقیقه ای فیزیوتراپی معمولی و گروه واقعیت مجازی نیز 15 جلسهٔ 60 دقیقه ای که شامل 40 دقیقه فیزیوتراپی معمولی و 20 دقیقه بازی Wii بود را سه بار در هفته اجرا کردند. برای ارزیابی تعادل و تحرک مقیاس تعادل برگ، شاخص گام برداری پویا، آزمون دسترسی کارکردی و آزمون برخاستن و رفتن زمان دار اجرا شد. از آزمون t مستقل و وابسته برای تجزیه و تحلیل داده ها در سطح معنا داری 0٫05 و نرم افزار SPSS نسخهٔ 22 استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که بعد از مداخله در مقیاس تعادل برگ، شاخص گام برداری پویا و آزمون برخاستن و رفتن زمان دار تفاوت معنا داری بین دو گروه وجود نداشت اما در آزمون دسترسی کارکردی عملکرد گروه کنترل بعد از مداخله، به طور معنا داری بهتر از گروه واقعیت مجازی بود (0٫001 نتیجه گیری: در ارتباط با مقیاس تعادل برگ و شاخص گام برداری پویا، اثرات استفاده از بازی Wii همراه با توان بخشی سنتی، مشابه با جلسات فیزیوتراپی سنتی اختصاصی بود. همچنین باید خطرات احتمالی مرتبط با اکتساب حرکات جبرانی را نیز خاطر نشان ساخت که ناشی از پویایی واقعیت مجازی است (آزمون دسترسی کارکردی و برخاستن و رفتن زمان دار).


کلیدواژگان: آسیب مغزی اکتسابی، تعادل، تحرک، توانبخشی مجازی حرکتی  
تاریخ ثبت در بانک 17 فروردین 1397