کد sr-18222  
عنوان اول تاثیر گفتاردرمانی همراه با رفتاردرمانی شناختی مدیریت استرس بر کاهش شدت لکنت دختران نوجوانان  
نویسنده محسن سعیدمنش  
نویسنده فاطمه نژاد اکبری راور  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه مطالعات ناتوانی  
شماره پیاپی 13  
سال 1396شمسی  
ماه بهار  
شماره صفحه (از) 5  
شماره صفحه (تا) 6  
زبان فارسی  
موضوعات گفتاردرمانی ، رفتاردرمانی شناختی ، لکنت  
متن زمینه و هدف: لکنت شناخته شده ترین اختلال درزمینهٔ روانی گفتار بوده و باوجود بررسی های گسترده هنوز به صورت اختلالی چندبعدی باقی مانده است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر گفتاردرمانی همراه با رفتاردرمانی شناختی مدیریت استرس بر کاهش شدت لکنت افراد 12 تا 18 سال، در شهر اصفهان بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر، نیمه آزمایشی همراه با پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعهٔ آماری پژوهش را تمامی نوجوانان دختر دارای لکنت بین سنین 12 تا 18 سال تشکیل دادند که در پاییز و زمستان سال 1396 به کلینیک های دولتی و خصوصی گفتاردرمانی شهر اصفهان مراجعه کردند. به روش نمونه گیری دردسترس تعداد 34 نفر انتخاب شدند. از این نمونه 17 نفر در گروه آزمایش و 17 نفر در گروه کنترل قرار گرفتند. گفتاردرمانگر آن ها پیش آزمون را انجام داد. هم زمان با جلسات گفتاردرمانی جلسات رفتاردرمانی شناختی برای گروه آزمایش انجام شد؛ سپس از آن ها پس آزمون به عمل آمد. ابزار استفاده شده در این پژوهش آزمون شدت لکنت SSI4 بود. داده ها بااستفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس) با نرم افزار SPSS نسخهٔ 23 تجزیه وتحلیل شدند.
یافته ها: نتایج بهبود معناداری در نمرات بسامد و دیرش و رفتارهای فیزیکی همراه در گروه آزمایش درمقایسه با گروه کنترل نشان داد (0٫001>p)
نتیجه گیری: براساس نتایج پژوهش حاضر، گفتاردرمانی همراه با رفتاردرمانی شناختی مدیریت استرس می تواند به بهبود لکنت نوجوانان بیانجامد؛ بنابراین، می توان از گفتاردرمانی و رفتاردرمانی شناختی مدیریت استرس هم زمان برای بهبود لکنت در افراد و درمان سریع تر آنان استفاده کرد.


کلیدواژگان: گفتاردرمانی، رفتاردرمانی شناختی، لکنت  
تاریخ ثبت در بانک 17 فروردین 1397