کد co-4079  
عنوان کانون معلولین توانا  
نوع خصوصی  
زمینه فعالیت تصویب و اجرای قوانین مربوط به معلولان و رفع محرومیت های زندگی آنان  
دامنه فعالیت کشوری  
زبان فارسی  
تعداد اعضا 3550  
تلفن 02833345222  
فکس 02833340711  
وب سایت www.irantavana.com  
پست الکترونیکی info@irantavana.com  
کشور ایران  
استان قزوین  
نشانی بلوار شهید بهشتی، نرسیده به بیمارستان قدس، کانون معلولین توانا  
درباره کانون معلولین توانا در سال 1374 به همت آقای سید محمد موسوی و جمعی از معلولین توانمند شهر قزوین تأسیس گردید و در مدت کوتاه، با کمترین امکانات و با اجاره مکانی استیجاری و کوچک شروع به فعالیت نمود تا خلأ عدم وجود یک مرکز مردمی و حامی معلولان را در کشور پر نماید. مدیریت کانون در ابتدای کار به این نکته پی برد که برای شروع هر کاری، دو عنصر نیاز است: نیروی انسانی خلاق و کارآمد و دوم سرمایه مالی مکفی.از اینرو در اولین اقدام به شناسایی، جذب و به کارگیری معلولین نخبه و توانمند شهر قزوین و تشکیل یک تیم قوی و منسجم اقدام کرد. در قدم دوم نسبت به ایجاد «صندوق قرض الحسنه توانا» اقدام نمود تا با تجمیع سپرده های اندک اعضا در این صندوق و متمرکز کردن آنها و سپس از ناحیه صندوق به سرمایه گذاری و اجرای طرح هایی با درآمدزایی کوتاه مدت و بلند مدت اقدام نماید. این کانون در راستای حفظ عزت و کرامت انسانی معلولین، درخواست هرگونه کمک بلاعوض را از مردم ممنوع اعلام کرد تا با تکیه بر توانایی و همت خویش بتواند در راستای اهداف فرهنگی، اجتماعی و رفاهی خود گام بردارد و برای اولین بار در کشور موسسه ای را ایجاد و سرپرستی نماید که در آن معلولیت ابزاری برای جلب ترحم و برانگیختن عواطف پاک و انسان دوستانه مردمان ایران زمین نباشد.اکنون، پس از گذشت قریب به 16سال، کانون توانا توانسته است گام های بسیار موثری درجهت تدوین، تصویب و اجرای قوانین مربوط به معلولان و رفع محرومیت های زندگی آنان بردارد. در حال حاضر، بیش از 3 هزارنفر از خواهران و برادران معلول (ناشنوا – نابینا و جسمی حرکتی) به صورت پیوسته و 550 نفر از افراد متخصص و متعهد (غیرمعلول) بطور وابسته و افتخاری در کانون عضویت دارند و به عنوان سرمایه های اصلی کانون همواره یاری گر این مرکز مردمی هستند.

کانون-معلولین-تواناکارنامه فرهنگی:
الف) کتابخانه عمومی توانا: کتابخانه عمومی توانا از کتابخانه های درجه سه و تفاهم نامه ای کشور است که از سال 1380 رسماً تحت نظر هیئت امنای کتابخانه های عمومی کشور فعالیت می نماید و در حال حاضر با بیش از 8000 عنوان کتاب، تنها کتابخانه ویژه معلولین استان قزوین است. رسالت اصلی این کانون، تلاش برای رشد فرهنگی و عقلی و عملی معلولان است . کانون برای رسیدن به این هدف گامهای بلندی برداشته است.
ب) ماهنامه پیک توانا: کانون توانا اولین و تنها مجله سراسری معلولین ایران را با عنوان “پیک توانا” از طریق معاونت مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت و از سال 1386 شروع به انتشار آن نمود. این مجله بدون وابستگی به اعتبارات و منابع مالی دولتی و به همت معلولین توانمند در مبحث مطبوعات، اداره می شود.
ج) هنرکده توانا: کانون معلولین در سال 1385 با انجام سرمایه گذاری و تخصیص فضائی مناسب سعی نموده است تا علاوه بر انجام یک حرکت فرهنگی در غالب عرضه صنایع دستی گوناگون به شهروندان زمینه ای را جهت آموزش صنایع دستی به معلولان و فروش دستاوردهای آنان فراهم آورد.از جمله برنامه های دیگر این واحد ، حضور فعال در نمایشگاههای استانی و کشوری می باشد.
د) معاضدت حقوقی معلولان: کانون توانا با تشکیل واحد معاضدت حقوقی و ارائه مشاوره حقوقی به اعضا، مسائل و مشکلات این عزیزان را در حد توان مرتفع نموده و آنان را از حقوق قانونی خود مطلع می­نماید.این واحد ضمن جمع آوری قوانین مربوط به معلولین، دراجرای آن توسط دوایر دولتی تلاش نماید.

کارنامه اقتصادی:
الف ) شرکت تعاونی مسکن : شروع فعالیت این واحد به زمستان 1374 باز می­گردد.این واحد با هدف تامین مسکن ارزان قیمت و با کیفیت برای معلولین واجد شرایط تأسیس و راه اندازی شد.
ب) اشتغال: 1- بسته بندی محصولات شرکت گروه بهداشتی فیروز 2- کارگاه تولید سیم پلمب و سیم بکسل 3- کارگاه تولید زیرانداز کودک 4- کارگاه تولید کهنه کودک 5- شرکت صنایع الکترونیک البرز توانا 6- کارگاه خیاطی 7- کارگاه چوب و …  
تاریخ ثبت در بانک 23 اردیبهشت 1395  
فایل پیوست
تصویر
 
تصویر