کد co-1205  
عنوان انجمن جانبازان نخاعی  
مدیر عامل حسین اسرافیلی  
رییس هیئت مدیره محمود غیاثی  
نوع نیمه خصوصی  
وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران  
زبان فارسی  
تلفن ابوطالبی ( 09121096628 )  
وب سایت http://ajnokhaei.ir/  
کشور ایران  
استان تهران  
درباره انجمن جانبازان نخاعی؛ انجمنی که بار بنیاد را بدوش می‌کشد!
انجمن جانبازان نخاعی تشکل بی‌عیب و ایرادی نیست، اما به جرأت می توان ادعا کرد که تنها تشکل فعال و پویا و پایای ایثارگری‌است که با شرایط خاص اعضایش عملکرد قابل قبولی دارد.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از فاش نیوز، انجمن جانبازان نخاعی تشکل بی عیب وایرادی نیست. خیلی انتقادها به آن می شود و بخشی از این انتقادها هم وارد است. کوتاهی ها و نقایصی دارد که باید هم برطرف شود؛
اما به جرأت می توان ادعا کرد که تنها تشکل فعال و پویا و پایای ایثارگری است که با شرایط خاص اعضایش ، حتی اگر این نسبت و شرایط را هم درنظر نگیریم ، عملکرد قابل قبولی دارد. تنها تشکلی است که می تواند تعداد زیادی از جانبازان ویلچری نخاعی را – البته نه همه آن ها را – دورهم جمع کند، بطور مرتب انتخابات برگزار کند، دربسیاری از صحنه ها حضور فعال داشته باشدو…و حداقلش این است که اینها با تن مجروح ورنجورشان ، روی ویلچر و درحالی که بیش از 70 درصد جسمشان ازکار افتاده ، کارهایی می کنند که متولیان امورشان که از قبل آنان نان ونام دارند ، ازعهده اش برنمی آیند.
اینان خیلی جاها باربنیاد را هم به دوش می کشند و… القصه ، روز دوشنبه پانزدهم تیرماه امسال بود که خبر (نخستین میزگردخبری با اعضای هیئت مدیره انجمن برگزار می شود) برای اطلاع دوستان جانباز و طرح سئوالاتشان، در همین سایت منتشر شد.
بلافاصله کامنت، یادداشت و سئوالات گوناگونی بود که روانه «فاش » شد. دوستانی هم بودند که ازطریق ایمیل و حتی حضورا”درخواست داشتند سئوالات خود را از انجمن بپرسند. باتوجه به اینکه طبق هماهنگی صورت گرفته با انجمن قرار بود فاصله ای بین پیش خبرمنتشر شده در سایت و روز انجام مصاحبه باشد تا«فاش» فرصت لازم برای سنجش افکار جانبازان و جمع آوری دیدگاه ها و سئوالات احتمالیِ مصاحبه و دادن زمان لازم به انجمنی ها جهت رسیدن به پاسخ و رفع ابهامات موجود، وجود داشته باشد.
سرانجام، ساعت 15روز یکشنبه پانزدهم شهریور بود(بعد ار دقیقا” دو ماه) با هماهنگی و به اتفاق دو نفر از همکاران عکاس، راهی دفتر انجمن در ولنجک تهران شدیم.
به مرکز پژوهش های بنیاد که رسیدیم ، دوستان همگی ،جز برادرعزیزمان آقای محمود غیاثی، رئیس هیأت مدیره، که درحال مهیا شدن برای انجام سفرمعنوی حج بود، دور میزی بزرگ نشسته و منتظرمان بودند.
حسین اسرافیلی ، مدیر عامل – حسن ابوطالبی ، نایب رئیس هیأت مدیره – سیدمحمد مدنی ، مسئول کمیته فرهنگی و عضو هیأت مدیره – مهدی اسد زاده، مسئول کمیته ورزش و عضو گروه پیگیری – مهندس حیدربنایی عضو گروه پیگیری و مسئول مناسب سازی انجمن – دکتر آطاهریان، عضو هیئت مدیره و مسئول کمیته بهداشت و درمان – موسی گل محمدی، عضو گروه پیگیری و مسئول کمیته اردو و تفریحات ، حسین مهر آئین ، عضو گروه پیگیری و مسئول لوازم و تجهیزات پزشکی و ارتوپدی – مجید دریایی زاده، عضو گروه و مسئول پذیرش و کارگزینی انجمن ، گفت وگو خیلی ساده و صمیمی آغاز شد. ما بهانه دستشان می دادیم و آنها که دل پری داشتند چند نفره به سوی سووالات ما هجوم می بردند و تا ایست نمی دادیم توقف نمی کردند!
واما اصل ماجرا:
– روند شکل گیری انجمن
** تاسیس انجمن-گروه پیگیری-اساسنامه انجمن-فعالیت ها….
باتشکر، درابتدای این میزگرد شرحی از تاریخچه شکل گیری و تأسیس انجمن و فعالیت هایش ارائه کنید .
اسرافیلی : گروه پیگیری بشتر کارها را از سیستم بنیاد دنبال می کرد ولی وقتی که انجمن به ثبت رسید چون یک جایگاه حقوقی پیدا کرد آمد و دیگر کارهای جانبازان را از سایر سازمان ها ، موسسات و وزارتخانه ها می توانست راحت تر پیگیری کند. یعنی خودش را به عنوان یک انجمن ثبت شده در وزارت کشور و به عنوان انجمنی که جایگاه حقوقی دارد معرفی می کرد و آن مطالبات و خواسته هایی که داشت و یا کار هائی که مربوط به جانبازان بود و آن سازمان ها و نهادها می توانستند خدمات ارائه کنند، می رفتیم با آنها جلسه می گذاشتیم و فعالیتمان را توضیح می دادیم و از آنها هم درخواست مساعدت و کمک می کردیم.
فاش : گروه پیگیری الان رابطه اش با شما به چه صورت است؟
اسرافیلی : در انجمن که هر 2سال یک بار انتخابات انجام می شود، 5 نفر به عنوان اعضاء اصلی هیئت مدیره انجمن انتخاب می شوند 2 نفر به عنوان اعضاء علی البدل و 2نفر هم بازرس. در کنار این ما گروه پیگیری داریم که کمیته های مختلفی در آن وجود دارد. فرضا” کمیته بهداشت ودرمان ، کمیته فرهنگی ، کمیته تربیت بدنی ، یا کمیته های تجهیزات یا مناسب سازی. دوستانی که تمایل به فعالیت و همکاری دارند می آیند در این کمیته ها تقسیم می شوند وکار انجام می دهند. اعضاء هیئت مدیره 5نفرند ولی اعضاء هیئت مدیره انجمن و گروه پیگیری حدود 18نفر هستند که کارها را دنبال می کنند. کارهائی که انجام می شود دوستان به صورت افتخاری در انجمن کار می کنند.
از وقتشان، از وسیله شان، از فعالیت های اجتماعی ای که دارند، خودشان را اخلاقا” موظف کرده اند که روزهای سه شنبه هر هفته که چند سال است ادامه دارد، در انجمن حضور داشته باشند، هم گزارش کارهای شان را بدهند، هم گزارش کار بقیه دوستان را بشنوند و هم کارهائی که به دوستان محول می شود را دنبال کنند و پیگیری کنند. هیئت مدیره انجمن هر هفته سه شنبه ها جلسه دارد ولی انجمن با گروه پیگیری و کمیته هائی که عرض کردم یک هفته در میان جلسه دارند.
انجمن از چه بخش ها یی تشکیل شده؟ کدام بخش (اجتماعی ، سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی ) فعال تر است؟
اسرافیلی : انجمن چون یک تشکیلات صنفی است در اساسنامه هم تعریف شده وارد کارهای سیاسی و اقتصادی نمی توانیم بشویم . بحث فرهنگی داریم. در بحث سیاسی خود افراد صاحب نظرهستند ولی در انجمن در این خصوص بحث نمی شود و بیشتر همان کارهای صنفی را دنبال می کنیم. ابو طالبی : همان طور که اشاره شد ما جانباز هستیم.
گاها” موارد و یا مشکلی پیش می آید برای مملکت. یک وقت بحث فتنه پیش می آید انجمن بلاخره نمی تواند آرام باشد یا مثلا آمدن شهدای غواص. ما بودیم که برنامه ریزی کردیم به عنوان گروه های جانبازی ودراین مراسم شرکت گسترده داشتیم. مثال های دیگر از این نوع حرکت ها چرا ، ولی بحث سیاسی از این بایت که بعنوان حمایت از گروه باشد نه. موضع گیری براساس اساسنامه، هر کس که می خواهد عضو انجمن شود باید پای بندی به ولایت فقیه و پذیرش نظام را داشته باشد .توی این محدوده فعالیت سیاسی انجام می گیرد ولی اینکه خط وخطوط خاص یا جناح خاصی باشد نه .
بر اساس اساسنامه انجمن فعالیت سیاسی و اقتصادی نمی تواند داشته باشد، اما بعضی از فعالیت های انجمن بحث فرهنگی هست، درمانی واجتماعی است، که در ماده 4 یا 5 اساسنامه این اهداف آنجا تدوین شده .اهداف انجمن این ها هستند.
اسرافیلی : انجمن جانبازان نخاعی در برگذاری مراسم های فرهنگی ،مذهبی ،ملی و اجتماعی همیشه پیشرو بوده. فرضا”در جریان 9دی که اشاره کردند، انجمن پیشقدم شد ورفت پارکینگ بنیاد را گرفت، با تشکل های دیگر هماهنگی کرد. ما آن روز 300جانباز را کفن پوش کردیم. بچه های نخاعی که روی ویلچر بودند یا بچه های دو پا قطع همه کفن پوش شدند. بعد بچه های بسیج پشت سر اینها.
مراسم روز قدس را هر سال ما پی گیری می کنیم ،ما مکاتبه با راهنمایی و رانندگی با ستاد نمازجمعه با سازمان تبلیغات برای مراسم روز قدس و22بهمن و مرقد حضرت امام (سالگردارتحال)را انجام می دهیم. این مراسمات را من می توانم بگویم که مواضعی که گرفته می شود در جهت مواضع نظام یا بحث همین تشیع جنازه شهدای غواص، همه مکاتبات مثلا” همان اتوبوس هائی که گرفته می شود از طرف شهرداری مکاتباتش همه از طرف انجمن انجام می پذیرد.
یا فرضا” برای راهپیمایی 22بهمن ما هر سال با مکاتبه ای که انجام می دهیم سازمان حج را در اختیار می گیریم برای پارک ماشین های جانبازان یا برای روز قدس پارکینگ بنیاد شهید را در اختیار می گیریم که همه مکاتبات از طرف انجمن صورت می گیرد. بعد با بقیه انجمن های جانبازان از جمله خانه نور ، جانبازان بصیر و جانبازان دو پا قطع که انجمن راست قامتان را دارند ارتباط تنگاتنگی داریم که همیشه برنامه هایمان رابا هم هماهنگ می کنیم و در این بحث ها شرکت می کنیم ولی صرفا” که آقای ابو طالبی توضیح دادند بیائیم و یک موضع گیری خاص سیاسی انجام بدهیم نه. آن چیزی که ولایت ومقام معظم رهبری تعیین کردند ما دنبال آن اهداف هستیم .
گفته شده انجمن 12شعبه در سراسر کشور دارد؛ در این باره توضیح دهید؟
اسرافیلی : اینها شعبه نیستند گروههای پیگیری هستند. سه انجمن ثبت شده داریم در سه استان و الباقی گروه پیگیری هستند. ولی در مجامع عمومی نماینده آنها را دعوت می کنیم تا در جریان کار قرار بگیرند و باهم تبادل نظر می کنیم در خصوص مشکلات. ما نامه ای زده ایم به استانداری ها و دبیر آن گروه های پیگیری را به عنوان نماینده انجمن در آن استان معرفی کرده ایم. بر اساس اساسنامه، ما می توانیم در استانها شعبه نمایندگی دائر کنیم. البته گزارش فعالیتشان را ارقبیل انتخاباتی که در بین خودشان برگزار می کنند و یک نفر را به عنوان هیئت مدیره معرفی می کنند و تعداد افرادی که در انتخابات شرکت کرده اند و تعدادی که کاندید شدند و کسانی که رای آوردند را برای ما ارسال می کنند.
در خصوص اساسنامه انجمن جانبازان توضیح بدهید؟
اساسنامه از41 ماده تشکیل شده که ماده 9 آن اهداف انجمن است و کلیات اهداف عبارتند:
ازحقوق و شان و کرامت جانبازان و گسترش و اشائه فرهنگ دفاع مقدس و ایثارگری و ارتقای صحت وسلامت جسمی، روحی و روانی جانبازان نخاعی و جلو گیری از افزایش آسیب دیده گان جنگ…
شناسائی و جذب و مشارکت جانبازان نخاعی در جهت اهداف انجمن.. .
شناسایی وجذب و مشارکت نیروهای مستعد به اهداف انجمن…
تلاش و پیگیری جهت تحقق مطالبات به حق جانبازان نخاعی…
مطالعه و ارزیابی و اجرائی کردن قوانین حقوق جانبازان نخاعی…
بررسی و مطالعه مشکلات و مسائل جانبازان جهت پیشنهاد در تسریع قوانین مورد نیاز توسط مراجع ذیربط…
تشریک مساعی با سایر ایثار گران و تشکل های مر بوطه جهت نیل به اهداف مشترک…
پیگیری و احقاق حقوق و موضوع جانبازان نخاعی از مراجع و منابع بین المللی و دولت ها و شرکت های مشارکت کننده در جنگ تحمیلی…
تلاش و همکاری و تشریک مساعی در زمینه اقدامات صلح جویانه با سازمان های بین المللی و تشکل های صلح طلب و معلولین جنگی به منظور پیش گیری از وقوع جنگ و خون ریزی در راستای جلو کیری از افزایش اسیب دیدگان جنگی.
از ساختار انجمن هم بگویید.
ابو طالبی : مجمع عمومی ،هیئت مدیره ،مدیرعامل و بازرس . مجمع عمومی انجمن سالانه و انتخاباتش 2 ساله برگزار می گردد و براساس ماده 23 ،هیئت مدیره برای مدت 2 سال انتخاب می شوند.
– منابع تأمین هزینه ها
**منابع مالی- همکاری با بنیاد شهید…
منابع مالی انجمن از کجا تامین می گردد و چگونه هزینه می شود؟
اسرافیلی : یک بخشی از آن از حق عضویت انجمن تامین می گردد. دوستانی که عضو انجمن می شوند باید ماهیانه 10000تومان حق عضویت پرداخت نمایند. ما خواهش می کنیم از دوستان که یرای کمک به فعالیت انجمن حق عضویت خود را به صورت ماهیانه ،شش ماهه ،یا سالیانه پرداخت کنند و یا در مجمع عمومی انجمن درخواست می کنیم که کمک ها یشان را انجام بدهند ، چه اعضاء هیئت مدیره انجمن و چه آن دوستانی که فقط عضو هستند. یک بحث دیگری داریم که ما مراجعه می کنیم به جاهائی که بیشترین حمایت ها را ازانجمن دارند.
تا کنون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیشترین کمک را انجام داده است و آن هم به دلیل عنایتی بوده که فرماندهی کل سپاه جناب سردار جعفری دارند. جلسه ای بوده و توضیح داده شده و از طریق ایثارگران سپاه آقای سردار شریفی (که آقای مسگر ترتیب این ارتباط را دادند) یک مقدار از هرینه های انجمن را آنها کمک می کنند، یک مقدار از هزینه را هم شهرداری کمک می کند و بخشی از هزینه ها با ارتباطی که با استانداری داشتیم و استانداری هم با ارتباطی که با بنیادشهید داشت ازطریق بنیاد به ما کمک کرده و قبلا” هم مرکز تشکل های ایثارگری که در بنیاد وجود دارد خیلی جزئی کمک می کردکه در 2 ساله اخیر کمکی نشده. ولی مشکل اصلی ما توسط سپاه وشهرداری که مراجعه می کنیم و مشکلات را مطرح می کنیم حل می شود که البته آن هم خیلی مبلغ قابل توجهی نیست.
باتوجه به اینکه انجمن بخشی از مسئولیت بنیاد را به عهده گرفته باید همکاری نزدیکی بین شما و بنیاد باشد ؛ چگونه این تعامل انجام می پذیرد؟
اسرافیلی : بنیاد مکان فعلیِ انجمن را در اختیار گذاشته که البته قبلا” یک اتاق در اختیار داشتیم ولی الان این سالن واتاق های مجاور را در اختیار انجمن قرار داده اندکه باز هم ما برای پرداخت هزینه های تعمیرات این ساختمان به شهرداری مراجعه کرده ایم والبته هزینه نقاشی را بنیاد کمک کرد. در واقع آن انتظاری که از بنیاد هست که به انجمن کمک بکند این اتفاق نمی افتد. درست است یک بخش بزرگی ازمسائل و مشکلات را دوستان زحمت می کشند و پیگیری می کنند ولی اگر آن تشکیلات کارمندی و اداری و سازمانی که بنیاد دارد، ما را هم جزء آنها حساب کند باید خیلی بیشتر از این ها مساعدت کند. البته ما یک نفر نیرویی اینجا داریم که کارهای خدماتی و اداری و دفتری را انجام می دهد و حقوقش را بنیاد تامین می کند.
بنایی : واقعا” آن باری که بنیاد روی زمین گذاشته و نتوانسته بردارد این بچه ها دارند بر می دارند که در بخش های مختلف مثل سیاحتی – زیارتی ، ورزش و پزشکی که هر کدام در جایگاه خود، که دوستان انجمن توضیح می دهند، متوجه می شویم که بنیاد بیش از این باید بچه ها را حمایت کند.
ابوطالبی : یک نکته ای که ممکن است شبهه ایجاد بکند این است که ما ممکن است اگرکمکی از بنیاد می گرفتیم تصور می شد انجمن وامدار بنیاد است و در مواضع ممکن است کوتاه بیاید در مقابل بنیاد. ولی مستحضر هستید که انجمن مواضع تند می گیرد در مقابل بنیاد. آن چیزی که بنیاد انجام داده در قبال انجمن حداقل کاری بوده که انجام داده و بیشتر از این باید همکاری می کرده که نکرده . پس بنابراین نه تنها ما خودمان را وامدار بنیاد نمی دانیم بلکه این بنیاد است که مدیون این بچه ها و انجمن است و بنیاد باید پاسخگوی باشد.
– ماجرای ورود انجمن در بحث برکناری آقا نصیر
**نامه به بنیاد-بهداشت و درمان بنیاد-آسایشگاه ثارالله-…
شیوه برخورد انجمن با بنیاد تا این اواخر همراهی بوده و تنشی با بنیاد نداشتید و انتظار هم همین است. منتها با این اقدام اخیری که انجام دادید که خیلی انتقاد بر انگیز بود و بیشترین صدمه را هم «آقا نصیر» متحمل شد. شبهه ای که در اذهان بچه ها هست این است که شما تا کنون با بنیاد مماشات کرده اید، با توجه به قدرت بالقوه ای که دارید که پشتوانه اش در واقع حیثیت واعتبار ایثار گران در جامعه است ، آن هم ایثار گرانی چون جانبازان 70درصد نخاعی؛ اما شما آمدید این اواخر (به نظر منتقدان) این اعتبار و حیثیت را خرج کردید برای یک نفر نه برای مصالح عمومی جمع؟
ابوطالبی : سیاست کلی انجمن این بود که با بنیاد همکاری داشته باشد، همکاری تنگاتنگ. ولی در خصوص مشکلی که شما می فرمائید پیش آمد، ماقبل از اینکه این موضع سخت را بگیریم یک نامه ای، شاید 4 یا 5 روز قبل از آن زدیم به آقای انصاری و شهیدی و خواستیم از همان روش تفاهم استفاده شود. این را گوشزد کردیم در یک مکاتبه رسمی ولی غیر اداری وغیر علنی ، که این تصمیم (برکناری آقای آقانصیر) تصمیم درستی نیست و خواستیم که سریع اقدام کنند ولی 4 الی 5 ماه که گذشت ، دیدیم اقدامی نشده و زمان هم دارد می گذرد و مجبور شدیم بیانیه ای دادیم به فاش نیوز که مسئولین بنیاد خودشان بیایند وتوجه ویژه بکنند.
اما اینکه چرا ما هزینه کردیم برای فردی، حاج آقا نصیر یک فرد متعهد و انقلابی وپیرو صددرصد ولایت هستند. ایشان اولین پستشان، معاون آقای دکتر خاتمی، معاونت بهداری کل سپاه بوده و در دانشگاه بقیه الله ، قائم مقام آقای دکتر خاتمی بود. چند سالی در بیمارستان شهید کلانتری در اندیمشک خدمت کرده و اولین مدیر و موءسس آسایشگاه ثارالله هستند.
همچنین در هلال احمرکارکرده و چندین سمت دیگر هم داشتند که به لحاظ امنیتی شاید صلاح نباشد گفته شود. کسانی که با ایشان بودند می دانند که چه وجهه و سابقه ای دارد، واینکه انجمن به این موضوع ورود کرد نه به خاطر شخص حاج آقا نصیر، بلکه به عنوان شخصیت وتفکر حاج آقانصیر است. اینکه ایشان شخصی بود معتهد در خط ولایت، و ما تصورمان این بود وهست که درحقیقت نیت خوبی پشت این کار نیست. این طرف را ما می شناسیم و آن طرف می شودحدس زد طرف مقابل مواضع ونیت و شیوه اش چیست. به این لحاظ ما وارد دفاع از شخصیت حاج آقا نصیر شدیم نه شخص حاج آقا نصیر.
اینکه چرا قبلا” چنین برخوردی نشده بود، باید ببینیم مورد چی بوده. مثلا” وقتی که می گویند چرا زمان آقای مجتهد ورود نکردید؟ ماکه در خصوص حاج آقا نصیر ورود کردیم حاج آقا نصیر در جایگاهی بود که بیشترین ارتباط جانبازان نخاعی با مجموعه ارتز پروتز بود. و ایشان سیاست هایی داشت که اگر اجرایی می شد در ارتز پروتز تحول ایجاد می کرد. به دلیل اینکه ما مستقیم درگیر بودیم و ایشان رئبس ارتز پروتز بود، ما وارد موضوع شدیم. قبل از آقای رحمتی که حاج آقا نصیر او رابه عنوان مسئول ویلچرآورد، شما اگرمی رفتید می گفتند برو آخرین ویلچر را بیاور. سیستمی که حاج آقانصیر درست کرد هر ویلچری که جانباز می برد بایدسرویس می شد.
جانباز که یک عدد ویلچر ندارد. جانباز 4تا 5 تا ویلچر دارد ،داخل ماشین ،محل کار ،منزل ،حمام. یعنی چی که وقتی می خواهند ویلچر را سرویس کنند می گویند بروید آخرین ویلچر را بیاورید؟ این ها 6 ماه سرویس دادند حدودا 40ملیون تومان هزینه تعمیرات ویلچر شد! آن هم برای بنیاد با این سطح رضایت مندی که ایجاد شده! اینکه ما وارد شدیم بخاطر این است که بیشتر مسئله ما ارتز پروتز است.
یعنی بعد از درمان، عمده مسئله ما ارتز پروتز است . درست است که آقای مجتهد فردی بود حقوقی ، و با قوانین آشنابود و جانباز هم بود، ولی ارتباط مستقیم با انجمن یا جانبازان نخاعی نداشت. اگر کسی چنین اشکالی وارد کند، ما می گوئیم چرا شما نکردید. چرا همان طور که آقای مجتهد جانبازقطع عضو هستند، جانبازان قطع عضو ورود نکردند؟ چرا جانبازان شیمیایی ورود نکردند؟
این یکی از موارد بوده. موارداصلی تر،مثل بحث درمان و شهادت هایی که درواقع مقصر آن بیمارستان یاپزشکان بیمارستان ها بودند؟
اسرافیلی : دفاع از آقا نصیر دفاع از شخص نبود دفاع از برنامه ها و خدمات و سیاست ایشان بود . آقای عباسپور را در بدو ورود آقای زریبافان می خواستند کناربگذارند که ما ورود کردیم و این اتفاق نیفتاد. در دوره آقای زریبافان دکترعباسپور مدیر کل درمان بود با پیگیری انجمن گه گفتیم ایشان خدمات خوبی می دهد، به روز هستند و هرزمان که تماس می گیریم پاسخگو هستند، از آقای عباسپور حمایت کردیم که ایشان ارتقاء درجه پیدا کرد ورفت شد معاون بهداشت ودرمان بنیاد.
آقا نصیر هم همینطور؛ ما به آقا نصیر به عنوان شخص نگاه نکردیم. درست است که ما خیلی ایراد داریم به بهداشت و درمان که اولویت کار بچه ها هم بهداشت ودرمان است. ولی آقای عباسپور همیشه پاسخگوی تماس ها بوده است. ما می گوییم کارها را به صورت دستور العمل و بخشنامه کنید به همه جا، وقتی جانبازی مراجعه کرد برای کاری به بیمارستان ، کارش بر اساس دستور العمل وبحشنامه پیگیری و انجام بشود. البته الان ایراد داریم که کار باید بخشنامه ای انجام بشود.
یک جانبازی آقای عباسپور را می شناسد و تلفن ایشان را دارد تماس می گیرد ولی آن کسی که تلفن ایشان را ندارد و از شهرستان آمده چکار باید بکند؟ آن زمان آقا نصیر که آمد ما گفتیم نمایشگاه ویلچر بر گزار کن. درست است که بنیاد ویلچر می خرد و با انجمن هماهنگی و همکاری می کند، ولی ما می گوییم چرا فقط “میرا ” ؟ چرا فقط “سان رایز” ؟ هر ویلچر مناسبی که در دنیا وجود دارد شما نمونه اش را بیاورید در ارتز پروتز قراردهید تا جانبازان ببینند.
آقا نصیر این کار را انجام داد. یعنی داشت انجام می داد که “متد” با ایشان همکاری نکرد. معاونت بهداشت و درمان هم خوب با ایشان همکاری نکرد.! آقانصیر از سال 60جانباز را می شناسد ، جانباز نخاعی را می شناسد. زمانی که آقای کروبی جانبازان را از آسایشگاه بنیاد اخراج می کرد آقا نصیر با شهید خدا پرست آمدند آسایشگاه ثارالله را ازطرف سپاه تأسیس کردند. یعنی موءسس آسایشگاه ثارالله حاج آقا نصیر بود.
– ارتز ، متد و خرید ویلچر
**شرکت متد-ارتز-برکناری آقانصیر-…
چندسالی هست که طرح کارت اعتباری را مطرح کردیم. این پیشنهاد شهید شکرالهی بود. براساس این طرح وقتی مثلا” ِجانباز جنسی را از بنیاد می گیرد، چه لوازم بهداشتی مصرفی، چه تجهیرات و چه ویلچر، اگر این ویلچر را الان نیاز ندارد وکارتش هم اعتبار داشته باشد بیاییم مثلا” وسیله ای که بیشترنیاز داریم ویا یک چیز دیگری به ازاء آن برداریم. یا اینکه لوازم بهداشتی مصرفی را ببریم آنجا عوض کنیم.این بهتر است و شأن جانباز هم حفظ می شود. نه اینکه برویم خیابان جمهوری و سودش را دلالها ببرند.
آقا نصیر طرح مارا پذیرفته بود ومی گفت انجام می دهم . آقا نصیر سمعک والدین را که بنیاد گفته بود انجام نمی دهد، آن را راه انداخت. ارتز پروتز که یک مرکز خدماتی است وباید خدمت ارائه نماید ونباید دنبال سود باشد، از ایشان در خواست سود می کرد. آقا نصیراین کاررا کرد و برای یک سری از سربازان خدمات ارائه داد که بنیاد موافق آن خدمات رسانی نبود! آقا نصیر با آقای دکتر دهقان وزیر دفاع جلسه گذاشت و آقای دهقان گفته بود شما دیگر چرا؟
آقا نصیر گفته بود من کاره ای نیستم «متد» به من گفته به سربازان خدمات ارائه نکن .باید پول من را بدهند! شرکت متد از طرف بنیاد نماینده کارخانه میرا و ویلچرهای میرا است. آقا نصیر که این تعمیرگاه را راه انداخت گفت برای ما فرقی نمی کند وقتی که شما با سان رایز قرارداد بستید و خدمات نمی دهد من وظیفه ام این است که به جانباز خدمت کنم، لذا تعمیر ویلچر های سان رایز را هم انجام داد.
یعنی علت بر کناری آفا نصیر این موارد بوده است؟
اسرافیلی : من علت برکناری آقا نصیر را اینکونه می توانم بگویم که آقا نصیر که یک فرد قوی بود در زمان ریاست جمهوری حضرت آقا به عنوان مسئول بنیاد به ایشان پیشنهاد شد. یعنی از آن زمان آقا نصیر را می شناسیم.
آقا نصیر چون یک مدیر قوی است ، افراد ضعیف که به عنوان مدیران بالاسری ایشان بودند، دیدند یک فردی آمده و دارد این بخش را متحول می کند. خب بالطبع به مدیران بالاتر اعتراض می کنند که فردی که زیر دست شماست دارد تحول ایجاد می کند ، شما چرا برنامه ندارید؟ آن زمانیکه من 8سال در ارتز پروتز بودم آقا نصیر اتوبوس سیار استانی راه انداخت و در داخل آن اتوبوس دستگاه ها و تجهیزات ارتز پروتز قرار داشت. هماهنگ می کردیم اینها مراجعه می کردند در استان و کار تعمیراتی پروتز جانبازان را همانجا انجام می دادند. یعنی جانباز نمی آمد تهران از کار و زندگی بیفتد، اسکان بگیرد و هزینه های چند برابرتحمیل بشود به بنیاد. هماهنگ می شد هر دوره یک استان می فرستادند تعمیرات انجام می دادند.
در زمان حاج آقانصیر تعمیرگاه سیار الکترونیک ماداشتیم. همین کار را دوباره می خواست راه بیندازد. آقا نصیر گفت آن اتوبوس ها کجاست؟ دید اسکلتی از اتوبوس ها وجود ندارد! از آن تعمیر گاه سیار ویلچر چیزی نمانده بود. آمد این ها را فعال کند که خب بر نتافتند.
آقا نصیر گفت کارخانه میرا که شما نماینده آنها هستید 7 یا 8 درصد باید به شما پور سانت بدهد، از این خریدهائی که انجام می دهید 3 تا4 درصد باید لوازم یدکی به شما بدهد. زمانیکه آقا نصیر خودش در شرکت “بدنکار” بنیاد بود از سال 79 و مسئولیت ارتز پرتز راداشت در استانهای کشور در اصفهان ،خوزستان ودر مشهد مرکز ارتز پرتز راه انداخت. آن زمانیکه آقانصیر دربنیاد بود و نمایندگی میرا را ارتز پرتز داشت که بعدا” شرکت متد شد، ایشان گفت این پور سانتها کجاست، آن هائی که باید بگیرید چرا نگرفتید؟ این بحث برای خودمان هم مطرح شد.
ما سال گذشته به اتفاق دکتر آطاهریان ،آقای سماواتی و آقای رضایی رفته بودیم برای شرکت در نمایشگاه آلمان . ما آنجا یک سری سئوال مطرح کردیم. هر چه گفتیم گفتند مکاتبه نشده! گفتیم چرا این خدمات را ارائه نمی دهید، گفتند متد باید به ما بگوید ولی نگفته ! ما هم گزارش سفر آلمان را برای بهداشت و درمان فرستادیم خدمت آقای دکتر عباسپور. جلسه ای هم مدیر عامل میرا با مدیر صادراتشان آمده بودند ایران. پیرو آن بحث ها آمدند با ما جلسه ای گذاشتند. ما گفتیم اگر حرف انجمن ما را گوش بدهید ما نماینده جانبازان کل کشوریم. اگر درخواست و پیشنهادهای ما را گوش دادید می توانید در ایران بازار داشته باشید اگر گوش ندادید ما مخالفت می کنیم. هرچه ما گفتیم آن ها نوشتند، بعد گفتند شرکت «متد» که نماینده ما هست درخواست شمارا به ما اعلام نکرده
. مادیدیم به قول معروف از ماست که بر ماست! در آن جلسه خود «متدی ها » خود آقای دکتر معصومی مدیر عامل شرکت متد و آقای دکتر جوادی رئیس مرکز ضایعات نخاعی بنیاد حضور داشتند ولی پاسخی نداشتند که بدهند! آن نقطه نظراتی که ما داده بودیم یک ماه بعد مدیر صادراتشان آمد پیش ما جلسه گذاشت وگفت ایرادهائی که شما از ویلچر ها گرفتید ما داریم بر طرف می کنیم شما چه چیز های دیگری نیاز دارید؟ باز هر چه گفتیم گفتند متد هیچ کاری نکرده .
آقای بنیاد تو که متولی هستی و ادعا داری که من همه کاره ام، چرا حرف مارا گوش نمی دهی؟ این پورسانت ازبیت المال است، پس چرا پورسانت ها نمی آید.!! آنجا درآلمان به ما گفتند کسی پیگیری نکرده، کسی نامه نزده به ما که پولها را از ما بگیرد. ابوطالبی : در مورد عزل ایشان(آقانصیر) یک لایه پنهان دارد، یک لایه آشکار . لایه آشکار آن این است که تضاد دو تفکر مدیریتی بود بین رئیس متد و رئیس ارتز پروتز که حاج آقا نصیر است. ما تصور مان ازاین تضاد هم آن روش وشیوه حاج آقانصیراست که البته شیوه بحقی است. چرا؟
چون همانطور که آقای اسرافیلی گفت رئیس متد از ارتز پروتز انتظار درآمد زائی داشت. مثلا” وقتی ارتش پرداختهایش به تاخیر می افتاد، رئیس متد به ارتز پروتز اعلام می کرد که به این ها خدمات ندهید. ولی حاج آقا نصیر می دید که این ها باید از جائی سرویس بگیرند وسرویس را قطع نمی کرد. یا مثلا” بدهی های استان تهران وقتی بالامی رفت می گفتند سرویس ندهید.
ولی رئیس ارتز پروتز خدمات را ارائه می داد و این تضاد مدیریتی لایه آشکار عزل ایشان بود و برخی مسائل دیگر که ما الان قصد نداریم که آن ها را بازکنیم. یک لایه پنهان این است که حرف هایی ما شنیده ایم که اگر اینها واقعت داشته باشد که قطعا” هم واقعیت دارد ،چون منابع آن موثق است ،بحث خط انقلاب و متاسفانه خلاف انقلاب بحث ولایتی است! یعنی آخر حرف این لایه پنهان این است که حاج آقا نصیر کسی است که وقتی در خواست کردیم که بیایدبنیاد، خود آقای دکتر خاتمی نامه ای که برایشان رفته بود تماس گرفت بامن و گفت جایگاهی که می خواهید آقا نصیر را بکار بگیرید کجاست؟ یعنی توانمندی نیرویش را می دانست و نمی خواست آن را رایگان از دست بدهد.
طوری شده بود ،آن هائی که بعد از حاج آقا نصیر آمدند فکر می کردند که ارتز پروتز یک اسب زین کرده است . درواقع کل زیربنای ارتز پروتز را آقا نصیر در بنیاد گذاشت . ایشان هر کجا که رفته یک بنای موثری را به جا گذاشته.
اسرافیلی : آقایان می گویند آقانصیر بخاطر عزلش رفته سراغ جانبازان! آقا نصیر آمد سراغ جانبازان، ولی سال 60 آمد. آن زمان آقایان کجا بودند؟ آن آقایی که آن زمان عضو انجمن اسلامی شیراز بود و مخالف نظام بود و تازه درس می خواند و مخالفت با ولایت هم داشت، آقا نصیر در جبهه می جنگید. باید ببینیم آقانصیر کجا بوده و اینها کجا بودند؟
– سرانجام ورود به بحث برکناری آقا نصیر
**انصاری-قبادی-خانه جانباز-عباسپور-راهیان نور-کارت ایثارگری-…
فاش : شما به عنوان انجمن با این قضیه برخورد کردید. خودتان را بگذارید جای مسئولین بنیاد. این منطقی نیست که اگر شخصی را بر کنار کردند، بنده بخواهم ایشان را برگردانم سرچای خودش. قاعدتا” هیچ مسئولی این کار را انجام نمی دهد اگر هم بر گردد دیگر از مسئول خودش حرف شنوی نخواهد داشت وتنشی که ایجاد می کند به نفع هیچ کس نیست. انجمن چرا حساب نشده عمل کرد در این قضیه و اصلا نهایتا” موضوع به کجا انجامید؟
ابوطالبی : خود آقای انصاری در جلسه ای که آقای اسرافیلی، آقای غیاثی و حاج آقا نصیر آنجا بودند. وقتی حاج آقا نصیر گزارش ارائه می دهد انگار چشم آقای انصاری باز می شود و خودش به آقا نصیر می گوید من نمی دانستم چنین مسائلی وجود دارد. مگر اینکه یک بحث دیگری باشد! یعنی حداقل اینکه مدیران بنیاد فهمیدند قضیه چیست. ولی واقعیت این است که ما مسائلی را مطرح کردیم که به اقرارخودشان در جریان نبودند ولی حرف هایی زده شده که صلاح نیست گفتنش. ولی پیش آقای انصاری همه این ها گفته شده .
ما گفتیم نه ما اصرار داریم حاج آقا نصیر بیاید آنجا نه خود حاج آقا نصیر تمایل به بازگشت دارد و نه مدیران می پذیرند. گفتیم بیائیم کار دیگری بکنیم. ما چون به هیئت مدیره متد اعتماد نداریم و این سیاست از هیئت مدیره متد نشأت گرفته، از آقای انصاری خواستیم که در هیئت مدیره متد تغییری انجام بپذیرد که یکی دو نفر از دوستان جانباز بروند اعمال نظر بکنند و ببینند درآنجا چه می گذرد که آقای انصاری ظاهرا پذیرفت.
آیا بنیاد پذیرفته که کارش اشتباه بوده یا اینکه شما کار را مسکوت گذاشتید؟
ابوطالبی : آقای انصاری دارد این کاررا مدیریت می کند. یعنی هر زمانی که کار به مشکل می خورد منجر به یک دیدار یا جلسه می گردد. البته زمانی که قرار شد یکی از برادران جانباز بروند برای عضویت درهیئت مدیره متد ایشان پذیرفتند ولی موکول شده به جلسات آتی. اینجوری دارند به تاخیر می اندازندو وقت را می گیرند.
اسرافیلی : در آخرین پیگیری، از یکی از دوستان هیئت مدیره متدمطلع شدیم که آقای انصاری از دکترعباسپور خواسته درجلسات شرکت کند و چون رییس هیئت امنای متد حاج آقا شهیدی، رییس بنیاد است و ایشان تمام اختیاراتش را محول کرده به دکتر عباسپور. وظاهرا آقای عباسپور در آنجا همه کاره است ولی وقتی من با ایشان تماس گرفتم و گفتم چرا این اتفاق افتاده دکترعباسپور گفت که من در مقابل کار انجام شده قرارگرفتم !شما می فرمایید چرا ما ورود کردیم. ما چکار باید بکنیم؟ ما می گوییم ماجانبازیم ما انجمن هستیم، باید یک نظری داشته باشیم روی این مدیران بنیاد که شما می گذارید. متأسفانه بعضی از مدیران ، کارمند هستند و آمده اند روز وسال خودشان را بگذرانند، سی سال را پر کنند و بروند.
چرا یک تغییری در مدیران و معاونین بنیاد انجام نمی پذیرد؟ این ها قبل از اینکه یک مدیرکل را در اسنانی بکار بگیرند بگویند برنامه شما برای اداره جانبازان چیست ،برای اداره خانواده شهدا و ایثار گران چیست؟ برنامه تان را بدهید تا ببینند شما توانایی این کار را دارید که شمارا مدیرکل کنند؟ افرادی را داریم که چندین سال است در بنیاد هستند. اگرطرف فکر و ایده ونظر و توانمندی داشته در این سال ها انجام می داد! آیا بنیاد چشم اندازی برای اداره امور ایثارگران دارد یا ندارد؟ چشم اندازی ارائه کرده یا نکرده؟ الان اکثر والدین شهدا را ازدست داده ایم .
الان جانبازان بعد ازاین همه سال کجاهستند. الان برنامه بلند مدت و کوتاه مدت من جانباز کجاست؟ برنامه واقعی که بتوانید عمل کنید! ما پیشنهاد طرح شهر سلامت داشتیم یا شهر سبز. با توجه به اینکه روز به روز مشکلاتمان بیشتر می شود ما را کجا می خواهید نگهداری کنید؟ خانواده دیگر پذیرایمان نیست. همسران ما الان خودشان مشکلات عدیده ای پیدا کرده اند! چرا برای همسران ما فکری نمی کنید؟ ما بحث درمان همسران را مطرح وپیگیری کرده ایم. این بحث کارت ایثاربرای همسران جانباز که را ه افتاده، انجمن در زمان آقای دکتر دهقان پیشنهاد داده بود.
بنایی : من خودم کسی بودم که ضربه شدیدی خوردم. به جهتی که آدمی مدیر بنیاد شهید بود که مرا نمی فهمید. اصلا” نمی فهمید جانباز قطع نخاع یعنی چه؟ زمانی که من در خانه ای می نشستم که بعدگفتند زمین می خواهند بدهند. زمین را که دادند سریع به من گفتند خانه را تخلیه کن. من گفتم من کجا برم زندگی کنم؟ این از نا آگاهی مدیران بنیاد است. چرا بچه ها روی آقانصیر این قدر اصرار دارند؟ چون ایشان از سال 60بچه ها را می فهمد. من معتقدم 90درصد مدیران بنیاد منتظر بازنشستگی شان هستند در صورتیکه ما موجود زنده هستیم.
واقعیت این است که بنیاد که خیلی از کارمندانش از دوستان من هستند، از همان اول می گفتیم بنیاد کارمند نباید داشته باشد، بنیاد باید آدم عاشق داشته باشد. کسی که جانباز و خانواده شهید را حس کند و بفهمد. مشکل، قوانین بنیاد است، مشکل کارمندان بنیاد هستند. چرا به خانواده جانباز و شهدا می گویند این مشکل تواست !
اسرافیلی : یکی از مشکلات انجمن ،بنیاد است. علت آن چیست؟ هرجا که مراجعه می کنیم سراغ متولی را می گیرند. می گویند پس بنیاد چکار می کند. ما می رویم سازمان حج می گوییم کاروان می خواهیم برای حج عمره یا عتبات، می گویند ما بنیاد را می شناشیم. بنیاد بیاید فقط یک نمونه اعلام کند ،بگوید من یک بار جانبازان نخاعی را برده ام عتبات! درصورتی که انجمنِ ما 60 کاروان برده است. مشکل ما این است که می گویند کار شما را باید بنیاد پیگیری کند. حتی می گوییم اگر به ماکمک نمی کنید،لااقل سنگ اندازی نکنید. ما برای موضوع شهر سلامت که عرض کردیم، زمان آقای احمدی نژاد به آقای زریبافان پیشنهاد دادیم. اخیرا”هم به آقای قالیباف پیشنهاد داده ایم. پ
اسخ آقای قالیباف این بوده که (کارشناس ایشان جواب نامه مارا داده) گفته بهزیستی باید بیاید، سپاه باید بیاید، بنیاد باید بیاید! بنیاد پس چه کاره است؟ اگر بنیاد می خواست پای کار باشد دیگرنیازی به تشکیل انجمن نبود. هرکدام از دوستان کارهایی که خودشان داشتند می رفتند دنبال کار خودشان. اینهمه وقت می گذارند، توان می گذارندو کمکشان می کنند. ما سر کشی می کنیم به بیمارستان ها که این کارها را آقای قبادی انجام می دهد. سرکشی می کنند به خانه جانباز ،تا ببینند جانباز چه مشکلی دارد؟ بحث اردوها را ما از سپاه پیگیری می کنیم.
بعضی اوقات سپاه به ما خدمات می دهد. سپاه می گوید من به جانبازان سپاه و بسیج خدمات می دهیم. اینجا انجمن شرمنده جانبازان ارتش و نیزوهای مردمی و نیروی انتظامی می شود. ما سال گذشته جلسه ای گذاشتیم با امیر پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش . ما در برنامه های سپاه نمی توانیم نیزوهای ارتش را ببریم ولی در برنامه های عمومی این خدمات را می دهیم و اگر هم از شهرداری ها خدماتی را می گیریم اولویت را می دهیم به جانبازان ارتشی و آنهایی که سپاهی و بسیجی نیستند. یا در موضوعات ورزشی که آقای اسد زاده پیگیری می کنند. شهرداری ،سپاه و خود انجمن در هزینه ها مشارکت می کنند.
دوستان می فرمایند شما کجاها هزینه می کنید؛ ما در مجمع و همین بحث های ورزشی هزینه می کنیم. یا در موضوع اعزام کاروان جانبازان نخاعی به راهیان نور، سپاه یا خودِ ستاد راهیان نور، کل هزینه را پرداخت نمی کنند. اینجا انجمن در راهیان نور هم هزینه می کند . یا در بحث درمان که آقای دکتر آطاهریان پیگیر کارها هستند، الان یک مشکلی که در بحث درمان دوستان شهرستانی وجود دارد هر استانی معمولا” برای اسکان جانبازخودش یک جایی را درنظرگرفته و یا اینکه «بنیاد»می گوید شما بروید وبیایید ما این مقدار هزینه آن را تقبل می کنیم.
ولی آنجائی را که برای جانبازان نخاعی در نظر گرفته اند مکان مناسب جانباز نخاعی نیست! پله دارد، آسانسور ندارد، اتاق هایش مناسب نیست وسرویس بهداشتی مناسبی ندارد. ما این را اعلام کردیم جانباز نخاعی را باید جایی فرستاد که همه جوره مناسب باشد. بصورت کلی عمل کنند و استانی عمل نکنند. بعد از بودجه استان کم کنند. بطور مثال در هتل انقلاب به اینها اسکان بدهند. یا برای هزینه هایشان، آن هزینه ای که برای جانباز نخاعی در نظر گزفته می شود با جانباز دیگر متفاوت است. جانباز نخاعی باید با هواپیما از استانش به تهران بیاید و اسکانش باید در هتل مناسب باشد.
مهمترین اقداماتی که تابه حال انجمن انجام داده و به نتیجه رسانده کدامند؟
اسرافیلی : بطور مثال ساخت مراکز جامع توان بخشی بوده که در هر استانی آمدند در زمان آقای احمدی نژاد مراکز جامع توان بخشی ایجاد کردند که جزء مهر ماندگار محسوب شد که یعنی هرسال بودجه بدهند و این مراکز را تکمیل کنند و قرار بود که ابتدا برای جانبازان نخاعی انجام پذیرد. ولی این ها آمدند تغییر کاربری دادند و گفتند برای همه ایثار گران. که یکی از آن ها همین کلینیک علوم اعصاب بیمارستان خاتم بود.
پیشنهاد ما این بود که یک مرکزی را درست کنیم که مناسب جانبازان نخاعی باشد. الان آنجا یک طبقه در اختیار است. در صورتیکه 4طبقه ساختمان ساخته اند. کارت ایثارگری همسران بود که پیگیری شد. کارت فرزندان جانبازان هم در بحثمان بود که این اتفاق فعلا” نیفتاده است. فرزندان جانبازان از انجمن خیلی مطالبه دارند.
بحث مناسب سازی محیط شهری و حمل و نقل عمومی مورد دیگری بود که ما یک طرحی را برای وزیر راه پیشنهاد دادیم که موضوع مناسب سازی ریلی ،زمینی ،هوایی پیگیری و اجرایی بشود. به وزیر جدید هم مجددا”پیشنهاد دادیم که ارجاع دادند به مشاور ایثار گرانشان که ایشان هم تحویلمان نگرفت! مناسب سازی حمل و نقل عمومی و محیط شهری در استان تهران را خیلی پیگیری کردیم…
منبع: خبرگزاری فارس؛ سایت معلولین ایران، 5 مهر 1394  
تاریخ ثبت در بانک 21 فروردین 1395  
فایل پیوست
تصویر