کد bk-24103  
نوع کاغذی  
عنوان پروفسور محمود ایوب: نابینای اسلام شناس  
نویسنده محمد نوری  
ناشر انتشارات توانمندان و دفتر فرهنگ معلولین  
محل نشر قم  
سال انتشار 1398شمسی  
نوبت چاپ 1  
تعداد جلد 1  
تعداد صفحه 201  
زبان فارسی  
قطع وزیری  
موضوعات ایوب‌، محمود ، اسلام شناسان — سرگذشتنامه  
شابک 978-622-6216-09-8  
چکیده معلولان عموماً در تمدن بشری و مدنیت و پیشرفت‌های اجتماعی و فرهنگی موثر بوده‌اند. برخی مخترعین مانند ادیسون که برق و ده‌ها ابتکار دیگر در کارنامه‌اش است در شمار افراد دارای معلولیت است. اما معلولان مسلمان از سده نخست قمری برای توسعه فرهنگ اسلام کوشیده‌اند. افراد دارای معلولیت که مسلمان هستند و متعلق به یکی از کشورهای اسلامی می‌باشند، وقتی در سرزمین خود زمینه رشد و بالندگی نداشتند به اروپا یا آمریکا مهاجرت کرده‌اند. جالب اینکه این‌گونه افراد به رغم همه سختی‌ها و دوری از خانواده و غربت، با سخت‌کوشی و صبر و بردباری به مدارج عالی رسیده‌اند. اینان پیام‌آور و مروج فرهنگ سرزمین خود هستند؛ اگر در رشته هنری تبحر دارند، هنر ایرانی یا شرقی را به خوبی معرفی کرده‌اند: اگر در اسلام شناسی دانش و تجربه داشته‌اند، معارف اسلامی و ویژگی‌های اسلام را معرفی کرده‌اند. در واقع اینان با استفاده از امکانات غرب، تمدن و فرهنگ شرقی را به جهان عرضه نموده‌اند و در کارشان موفق بوده و به مدارج عالی هم رسیده‌اند. به امید روزی که اینان به عنوان سرمایه‌های ملی به سرزمین‌های خود بازگردند و انبوهی از معلولان که نیازمند تجربه و دانش آنها هستند، مهارت افزایی و توان افزایی کنند.
حجت الاسلام والمسلمین سید جواد شهرستانی نماینده آیت الله العظمی سید علی سیستانی بارها متذکر شده که وظیفه ما است که زمینه‌سازی کنیم، دانشگاهی آماده نماییم تا نخبگان دارای معلولیت به جای مهاجرت به غرب، در همین‌جا فعالیت نمایند. به امید روزی که ایده ایشان عملی گردد.
در یکصد سال اخیر و به ویژه در دهه‌های اخیر شاهد مهاجرت مغزهایی هستیم که متعلق به معلولان است. نابینایان، ناشنوایان و دیگر معلولان فراوان سراغ داریم که کشورهای اسلامی را ترک کرده و به اروپا یا امریکا رفته‌اند. در واقع اینان سرمایه‌های گرانبهایی هستند که از دست دادن آنها موجب خسارت‌های فراوان است. اصلی‌ترین علت مهاجرت آنان اینست که مسلمانان متمول درصدد ایجاد زمینه‌های مناسب برای معلولان نخبه نیستند. اینان مساعدت‌های بسیار به پروژه‌های دینی و مذهبی داشته‌اند ولی توجهی به معلولین نکرده‌اند. بر عکس در اروپا و امریکا با ایجاد شرایط مناسب برای معلولان از آنان در جهت گسترش فرهنگ و جامعه دلخواهشان استفاده کرده‌اند. کلیسا بسیاری از معلولان را جذب تبلیغات میسیونری کرده است.
در جهان اسلام فقط مصر، تجربه دیگری دارد و با جذب و آموزش نابینایان و برخی از دیگر معلولین، آنان را در جهت ترویج فرهنگ مذهبی به کار گرفته است. سیره معصومین علیهم السلام از نظر احترام و اهتمام به امور معلولین، بی‌نظیر است اما مسلمانان در قرون بعد، از سیره معصومین علیهم السلام الگوگیری نکردند؛ اما پیروان مسیح برخلاف آموزه‌های مندرج در عهدین که دارای دیدگاه منفی نسبت به معلولین است، به امور معلولین و ارتقای آنان اهتمام نمودند.
پروفسور محمود ایوب یکی از شخصیت‌های موفق است که به رغم نابینایی توانسته در اروپا و امریکا درخشش داشته و از پرتو تجارب و دانش او، دانشجویان بسیار پیشرفت کرده و توانسته فرهنگ اسلامی را به روش منطقی در محافل علمی مطرح کند. کتاب حاضر درباره زندگانی و فعالیت‌های او است.
محمد نوری  
تاریخ ثبت در بانک 2 شهریور 1398  
فایل پیوست
تصویر