کد jr-46572  
عنوان اول الزامات سبک زندگی فرهنگی اسلامی از منظر امام صادق (ع) در جامعه ایرانی اسلامی  
نویسنده منصور شادکام  
نویسنده حسین سراوانی  
عنوان مجموعه شیوه‌های توان‌یابی پژوهش‌ها و گزارش‌ها  
نوع کاغذی  
ناشر انتشارات توانمندان  
سال چاپ 1399شمسی  
شماره صفحه (از) 161  
شماره صفحه (تا) 162  
زبان فارسی  
متن محل انتشار
دومین همایش ملی سبک زندگی و سلامت (سال 1397)

مقدمه و هدف: فرهنگ، تفکر جمعی جامعه است که در پدیده‌ها و رفتارهای اجتماعی تجلی می‌یابد و تمامی امور اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، نظامی، مادی و معنوی را متأثر می‌سازد. به لطف حاکمیت فرهنگ ائمه معصومین بخش عظیمی از تاریخ ما و همچنین فرهنگ جاری ما، متأثر از دین و برآمده از دین است و دین شکل دهنده و پدیدارکننده سنت خاص در جامعه ایران بوده است. از آنجایی که منابع فرهنگی و معنوی، مهم‌ترین منبع توانمندی و مزیت جوامع اسلامی است، تهدیدهای فرهنگی نسبت به سایر تهدیدها از اهمیت و حساسیت بیشتری برخوردار است و شکست و بحران در حوزه فرهنگی، به منزله اختلال در حوزه‌های مختلف حیات یک جامعه است. هدف از این پژوهش تبیین الزامات سبک زندگی فرهنگی اسلامی از منظر امام صادق (ع) در جامعه ایرانی اسلامی می‌باشد.
مواد و روش‌ها: روش به کار گرفته شده در این پژوهش از نوع میدانی، به صورت اسنادی و گردآوری مطالب کتابخانه‌ای می‌باشد.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که اگر فرهنگ را مجموعه پیچیده‌ای از معارف، منعقدات، هنرها، صنایع، تکنیک‌ها، اخلاق، قوانین، سنن و بالاخره تمام عادات، رفتار و ضوابطی بدانیم که انسان به عنوان عضو جامعه آن را از جامعه خود فرا می‌گیرد و در قبال آن جامعه تعهداتی به عهده دارد، می‌توانیم خرده فرهنگ را فرهنگی درون فرهنگ بزرگ‌تر بدانیم که عناصر کلی فرهنگ جامعه را در خود دارد و می‌توان ویژگی‌های خاصی را برایش متصور شد.
نتیجه‌گیری: در کل می‌توان عنوان کرد مفهوم خرد ه فرهنگ قرابت نزدیکی با سبک زندگی دارد که غنی ترین منابع در این زمینه را در سبک زندگی ائمه به ویژه امام جعفر صادق می‌توان جست.
کلیدواژه‌ها: سبک زندگی فرهنگی اسلامی، امام صادق (ع) جامعه ایرانی اسلامی  
تاریخ ثبت در بانک 4 مرداد 1400