کد pr-1457  
نام مهرداد  
نام خانوادگی صدری‌  
سال تولد 1342  
وضعیت جسمی ناشنوا  
نوع فعالیت علمی-فرهنگی ، هنری  
زبان فارسی  
تحصیلات کارشناسی  
مهارت ندریس در دانشگاه علمی – کاربردی و نیز کلاسهای سازمان صنایع دستی، چاپ مقالات، تدریس در هنرستان هنر.  
اهم فعالیت ها نقاشی عمومی، مینیاتوریست، آثار خود را در چندین نمایشگاه از جمله نمایشگاه دوسالانه نگارگری ایرانی اسلامی و نمایشگاه آثار برگزیده صنایع دستی کشورهای آسیا و اقیانوسیه (تهران) شرکت داده است. و آثاری به نام «گذر» و «لحظه مبعث» در موزه هنرهای معاصر اصفهان نگهداری میشود. 23 سال سابقه، در زمینه نقشه فرش و نقاشی، برگزاری نمایشگاه در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پاریس  
کشور ایران  
استان اصفهان  
شهر اصفهان  
متن زندگی نامه مهرداد صدری مینیاتوریست ناشنوا

مهرداد صدریاستاد مهرداد صدری در سال1342 در اصفهان و در خانواده ای هنرمند به دنیا آمد پدرش معلم بود. خانه ی آنها محیطی بود سرشار از ذوق و هنر.
پدرش هنگامیکه به عشق و علاقه ی و افرا و به نقاشی و طراحی پی برد وی را از 12 سالگی به استادانی چون رستم شیرازی سپرد. اوآثار فراوانی از هنر را نشان داده که از نظر خلاقیت و قدرت تخیل، رنگ آمیزی و قلمگیری بی نظیر است.
استاد مهرداد صدری چندین دهه است که بدون خستگی در جهت اعتلای ارزشهای هنرنگارگری تلاش می کند و با تعلیم و آموزش، در گسترش و انتقال هنر به نسلهای امروز نقش اساسی را ایفا می نماید. بسیاری از هنر آموزان امروز در هنرستانها و دانشکده های هنری از آموزش ایشان بهره مند شده اند.

1- لطفاً بیوگرافی خود را شرح دهید.
اینجانب مهرداد صدری درسال 1342 در اصفهان، شهر هنر و عشق، در خانواده ای فرهنگی بدنیا آمدم مرحوم پدرم معلمی راستین ومحبوب بود وبا بسیاری از هنرمندان چون استاد مرحوم رستم شیرازی،نگارگر مشهور ومنحصر بفرد، آشنایی داشت وهمین امر باعث شد تا مرا در 12سالگی با آن استاد بزرگوار آشنا سازد.بعلت استعداد وعلاقه ای که در وجود من نهفته بود استاد نیز پذیرفتند وهمواره مرا مورد لطف و تشویق خویش قرار می دادند.
دوران ابتدایی خود را در مدرسه ناشنوایان گلبیدی به غیر از پنجم ابتدایی به پایان رساندم در آن دوران چون کلاس پنجم برایم مقدور نبود موجب نگرانی پدرم شده بود و همین امر باعث شد که به این استاد سپرده شوم. با تشویق ایشان بصورت آزاد وارد هنرستان هنرهای زیبای اصفهان شدم وبه فراگیری هنرنگارگری پرداختم و پس از بازنشستگی استاد در هنرستان زیر نظر استاد اکبرمصری پور به عنوان شاگرد ایشان مشغول یادگیری شدم.پس از چهار سال یادگیری در هنرستان،ادامه تحصیل را مجدداً در مدارس معمولی آغاز کردم: مقطع راهنمایی را در مدرسه راهنمایی حاتم بیک و تا سوم متوسطه در دبیرستان صارمیه و سال چهارم را در دبیرستان سعدی گذراندم. پس از اخذ دیپلم رشته علوم تجربی، بین سالهای 1362-1368بعنوان طراح و گرافیست وانیماتور در صدا و سیمای مرکز اصفهان مشغول بکار بودم،وهمچنین در خلال این سالها نیز در کارگاه استاد جواد رستم شیرازی خدمت وهمکاری می نمودم. سپس در سال 1368 در رشته نقاشی وارد دانشگاه آزاد واحد تهران شدم و در سال 1373 با ارائه پایان نامه ای، شایسته دریافت درجه لیسانس در رشته نقاشی عمومی گردیدم. البته از اواخر دوران دانشگاه در هنرستان هنرهای زیبای اصفهان و شهرضا، طراحی و نقاشی ایرانی را تدریس نموده و در حال حاضر در دانشگاه علمی – کاربردی و نیز کلاسهای سازمان صنایع دستی تدریس می کنم تا بتوانم گوشه ای از دین خود را به عرضه هنر ادا نمایم.در ضمن تاکنون در بسیاری ازنمایشگاههای جمعی وانفرادی شرکت نموده ام وهمچنین درطول فعالیتهای هنری خویش لوح وتقدیر نامه های زیادی دریافت نموده ام.

2- اولین بار کجا وچطوربا هنرآشنا شدید؟
در زمان کودکی با معرفی پدرم با کمک استاد رستم شیرازی

3- به عنوان یک هنرمند چه تعریفی از(( هنر)) دارید؟
ازهنر تعارف زیادی مطرح شده است اما هنر فی الواقع مخلوق انسان محسوب میشود در جنبه هائی کامل شده و کمال آن در رسیدن به تلاقی الگوهای منظم طبیعی که در جهان،مشهود هنرمند است وزمینه های منبعث از ذهن هنرمند والهامات نشأت گرفته از ضمیر مستعد اوست.

4- الگوی هنری شما چه کسی می باشد؟
استادان بزرگ مرحوم عیسی بهادری ومرحوم جواد رستم شیرازی.

5- به نظر شما دید اجتماع نسبت به جامعه هنری، مخصوصاً هنرمندان ناشنوا چگونه است؟
دردید اجتماع یک هنرمند ناشنوا اگر چه هنرمند ی توانا ست اما بواسطه معلولیت نظر دیگران در قالب دیدی دلسوزانه مطرح می گردد درحالیکه یک هنرمند چه معلول ویا غیر معلول انتظار دیدی هنرمند نگرازسوی جامعه دارد.

6- برای خلق یک اثر هنری چه عواملی دخیل هستند ؟
با استعداد، علاقه ، الهام گرفتن و هم چنین و تسلط براصول وفنون خلق یک اثرهنری

7- در این دوره از عصر هنر همه می دانند که هنر برای آدم آب و نان نمیشود و خیلی ها مجبور هستند علائق هنری شان را خفه کنند،به نظر شما آیا راهی برای حل این معضل وجود دارد؟
عدم توجه دولت به هنرو هنرمندان و ارزش قائل نشدن به آنها و هم چنین مشکلات اقتصادی نظیر عدم فروش تابلو به دلیل وضعیت اقتصادی جامعه و حاکمیت روابط به جای ضوابطو نیز توجه به عده ای خاص،همگی مشکلات یک هنرمند است و باید در این زمینه توجه جدی شود.

mehrdad-sadri8- همه شما را یک هنرمند موفق می دانند، دلایل موفقیت شما چیست؟
تلاش و پشتکاری بی وقفه، کشف رموز و درک حقیقت های زیبا و متعالی جهان هستی و عشق به کار.

9- آیا ناشنوا بودن شما لطمه ای به پیشرفتان نمی زند؟
به دلیل مشکل شنوایی ارتباط بر قرار کردن بازبانی رسا بسیار مشکل است در حالیکه برای نشان دادن هنر خویش حرفهای ناگفته زیادی دارم .

10- آیا به مطالعه علاقه مند هستید و آخرین کتابی که خواندید چه بود؟
به دلیل کمبود وقت کمتر به مطالعه می پردازم آخرین کتابی که مطالعه کردم کتابی بود در مورد زندگینامه شیخ بهایی .

11- آیا هنرمند بودن شما در خانواده هم تأ ثیری داشته است؟1
بله بدون تأ ثیر نیست افراد خانواده از نگاه خود به هنر لذت می برند.

12- نظر شما در مورد انجمن مهرسخن چیست ؟
این انجمن اگر مطابق قوانین مربوطه بدون هیچ نقطه انحراف و غرض ورزی اداره شود و هم چنین طی زمان از تجربه ها هم استفاده شود و پیش به سوی کمال رود کاملاً مطلوب و مورد قبول اجتماع خواهد بود

13- آیا تا به حالا پیش آمده که بر اثر موانع و مشکلات در کارهای هنری حس کنید که شکست خورده اید و چگونه با آن مشکل برخورد کرده اید؟
به دوراز تعارف باید گفت: بلی، بعلت اینکه از بسیاری هنرمندان آنچنان که باید حمایت نمی شود و به سبب آن رفته رفته روحیه هنرمند را تضعیف می کند و هم چنین موقعی که از لحاظ معنوی و اقتصادی نفعی به او نمی رسد.

14- آیا میان هنر و عشق ارتباطی وجود دارد؟
هنر بدون عشق وجود ندارد واگرهم اثری بدون علاقه وعشق خلق شود آن اثربی روح وخشک است.

15- می گویند که هر اثری که خلق می شود باید روح داشته باشد می توانید در این مورد توضیح دهید؟ هر اثری اگر با عشق و در راه اهداف ا لهی وانسا نی ومعرفتی پدید آید حتما” دارای روحی است که هر کس با مشاهده آن می تواند آن را دریابد درواقع روح در یک اثرهنری ومیای است که به بیننده اثر می دهد حال بستگی به آن دارد که تماشاگر در چه حدی از اجتماع است وپایه تحصیلا ت و طرز تفکر وروابطش در همه ابعاد مورد توجه است.

16- همچنین یک صحبت کو تاهی ازهمسرآقای مهرداد صدری؟
خانم مریم سیداف همسراستاد مهراد صدری، خانه دار از یک خانواده فرهنگی می باشد بنابراین بهترآن دید که در جهت تربیت وصحیح وسالم دوفرزند خویش خانه داری را انتخاب کرده تا وقت کافی وآرامش لازم را برای این منظور داشته باشد وجبران محدودیت همسر خویش را بنما ید.

17- یک نظر سنجی در مورد هنری با هنرخود بگوئید؟
متأسفانه با وجود 25سال سابقه کار هنری به جرأت می توان گفت که هنوز شناخت و توجه لازم نسبت به هنروظرایف آن وجود ندارد چرا که اینچنین هنری بخصوص ازجانب یک هنرمند ناشنوا که قادر به سخن سرائی از هنر خویش نسبت ودرک عمق هنری از جانب مسئولان ودست اندر کاران را می طلبد متأسفانه طرد شده وناشناخته باقی مانده است.
منبع: وب سایت حوزه هنری اصفهان، 1389/8/30

برپایی نمایشگاه مینیاتورهنرمند ناشنوای ایرانی در فرانسه
نمایشگاه مینیاتور هنرمند ناشنوا آقای مهرداد صدری از هفتم تا هفدهم مرداد در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پاریس برگزار شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،در این نمایشگاه که به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزارشد،بیست اثر از این هنرمند به نمایش در آمد و مورد استقبال هنردوستان فرانسوی و ایرانی قرار گرفت.
مهرداد صدری شهرضایی با 23 سال سابقه، در زمینه نقشه فرش و نقاشی مشغول به فعالیت می باشد. این هنرمند قبل از این آثار خود را در چندین نمایشگاه از جمله نمایشگاه دوسالانه نگارگری ایرانی اسلامی و نمایشگاه آثار برگزیده صنایع دستی کشورهای آسیا و اقیانوسیه (تهران) شرکت داده است. از این هنرمند آثاری به نام «گذر» و «لحظه مبعث» در موزه هنرهای معاصر اصفهان نگهداری می شود.
مهرداد صدری شهرضایی فرزند مسعود در سال 1342 در اصفهان بدنیا آمد و در سن 12 سالگی با معرفی مرحوم پدر خود نزد استاد رستم شیرازی مشغول به فعالیت شد و اکنون با 23 سال سابقه، در زمینه نقشه فرش و نقاشی مشغول به فعالیت می باشد.
از جمله مقالات به چاپ رسیده این هنرمند طبیعت در نقاشی ایرانی و رابطه آن با نقاشی آبستره بوده و یک سال سابقه تدریس در هنرستان هرهای زیبا اصفهان و 7 سال در هنرستان هنرهای تجسمی شهرضا و یک سال در دبیرستان میر اصفهان به تدریس اشتغال داشته است.
این هنرمند آثار خود را در 4 دوره نمایشگاه دوسالانه نگارگری ایرانی اسلامی در تهران و نخستین نمایشگاه اندیشه های اسلامی و آینه هنر (تهران) و اولین نمایشگاه آثار برگزیده صنایع دستی کشورهای آسیا و اقیانوسیه (تهران) و نمایشگاه انفرادی در کیش و چندین نمایشگاه دیگر شرکت داده است.
از این هنرمند اثری بنام گذر در موزه هنرهای معاصر اصفهان و اثری نیز بنام لحظه مبعث در موزه هنرهای معاصر اصفهان نگهداری می شود.
این هنرمند اکنون در هنرستان هنرهای زیبا اصفهان مشغول به فعالیت است.  
تاریخ ثبت در بانک 23 فروردین 1395  
فایل پیوست
تصویر